banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa okullaşmada 100 yılın rekorunu kırdı
Kanalurfa TV Genel Müdürü Ferhat Özer’in sunduğu programda Şanlıurfa’daki eğitim öğretim ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Yaklaşık yarım saat süren programda Şanlıurfa’da yapılacak olan derslikler, mevsimlik işçisi öğrenciler,kız çocuklarının okullaşması konuları konuşuldu.

Program da Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin son yüzyılın derslik yapımı noktasında rekorunu kırdıklarını, Cumhuriyet tarihi boyunca Şanlıurfa’da 4600 derslik yapıldığını son 8 yıl içerisinde; 2003-2009 yılları arasında 3820, 2010-2011 yıllarında ise toplam 2060 derslik yapılarak toplam 10.480 dersliğe ulaşıldığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Şahin Şanlıurfa’yı inşaat şantiyesine çevirdiklerini ve Şanlıurfa’nın her yerinde inşaatların devam ettiğini çalışmaların bu hızla etmesi halinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalaması olan 33’e indireceklerini söyledi.

Şahin,Kız çocuklarının okullaşması içinde gerek bakanlığımızın gerek ise okul müdürlerimizin gayretli çalışmaları sonucu ora öğretimde okullaşma oranını %24 den %58 ye çıkardıklarını ve önünüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarla bu oranı daha da artacağını belirtti.

www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.