banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şanlıurfa Milli maça ev sahipliği yapacak


Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ, Şanlıurfa Gap Arena Stadımız Türkiye’nin önde gelen sayılı statları arasında  yer almaktadır. İnşallah A2 milli takımımızı Şanlıurfa’da en güzel şekilde ağırlayacağız. Bu maçın Şanlıurfa için çok önemli olduğunu dile getiren Ertuğrul YILDIZ, ‘bu maçı başarılı bir şekilde atlatmamız, ileride daha büyük maçlara ev sahipliği yapma şansını ortaya çıkarır’ dedi.
Ertuğrul YILDIZ, International Challenge Trophy turnuvası iki yılda bir düzenlenen ve 23 yaş altı kategorisindeki futbolcuların forma giyebildiği milli takımlar düzeyindeki International Challenge Trophy'nin 2013-2015 yılları arası için düzenlenen bu organizasyonuna 8 ülke katılıyor.
FIFA'nın belirlemiş olduğu tarihlerde tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonucunda, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak yarı final ve final maçları sonrasında şampiyon belirlenecek.
International Challenge Trophy'de Türk Milli Takımı; İngiltere, Slovakya ve Estonya ile birlikte B Grubu'nda yer alırken, Norveç, İtalya, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti ise A Grubu'nda mücadele ediyor.
Türkiye, B Grubu'ndaki ilk maçında Estonya'yı deplasmanda 2-1 yenmişti. A2 Milli Takımı, gruptaki son maçında ise 14 Ekim 2014 Salı günü kendi evinde İngiltere ile karşılaşacak.
International Challenge Trophy'nin 2011-2013 dönemi turnuvasının finalinde A2 Milli Takımı, Norveç'i 1-0 yenerek birinci olmuştu.Dedi.
Ertuğrul YILDIZ, Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmamız gurur vericidir. Şanlıurfa, Spor ile büyüyen her zaman sporun içinde olan bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Böylesi büyük organizasyonları düzenlemek şehrimizi spor adına her zaman bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Daha büyük organizasyonları Şanlıurfa’ya taşımak için çabalıyoruz. Şanlıurfanın spor şehri olması için bu tür organizasyonlar oldukça önemlidir dedi.
Yıldız, bu milli maçın buraya alınmasında emeği geçen başta sayın bakanımıza, eski valimiz Celalettin GÜVENǒe, Milli takımlar sorumlusu Fatih TERİM’e ve A2  Milli Takım Teknik Direktörü hemşerimiz Müfit ERKASAP olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Greko – Romen ve Serbest Güreş Türkiye şampiyonası
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Şubat ayı içerisinde Türkiye  Güreş Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen  2014 Gençler Greko – Romen ve Serbest Güreş Türkiye şampiyonasının çok başarılı geçtiğini belirtti.
Türkiye güreş şampiyonası müsabakalarında birbirinden güzel dört gün geçirdik. Müsabakalara 150 takım ve 468 sporcunun iştirak ettiğini söyleyen YILDIZ, öncelikle Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’ya, federasyon yöneticilerine ve müsabakalara katılan tüm takımlara, yöneticilerine, antrenörlerine ve sporcularına çok teşekkür ediyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.