banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa Mesleki Eğitimde Büyük Atılım Gerçekleştirdi



Şanlıurfa’daki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin sıra, masa, dolap, muhtelif mobilya imalatı bakım onarımı faaliyetlerinden elde edilen 3.359.753 TL döner sermaye geliri ile Ankara ve İstanbul’dan sonra Türkiye’de 3. sırada yer aldı.
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde eğitim yapılan alanlardaki faaliyetlere göre döner sermaye gelirleri arasında Türkiye genelindeki liselerde sıra, masa, dolap, muhtelif mobilya toplam geliri 47.906.230 TL olmuştur.
Toplanan 47.906.230 TL tutarındaki döner sermayenin Türkiye genelindeki dağılımında 50 Mesleki Teknik Anadolu Lise arasında Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 25., GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 29. sırada büyük bir kısmını karşıladığı Şanlıurfa’daki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri 3.359.753 TL ile başarı elde ederek gurur kaynağımız olmuşlardır.
Mesleki ve Teknik Eğitimin ülkenin ekonomik açıdan kurtuluşu olabilecek bir öneme sahip olduğunu bunun içinde göreve geldikleri günden beri Mesleki ve Teknik okullarına büyük önem verildiğini belirterek, yapılan çalışmaların bugün meyvesini verdiğini söyledi.  İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan konuşmasının devamında, ´´ Ülkemizde doktor, öğretmen, avukat vb. branşlara olduğu gibi sanayi ve endüstri alanında da yetişmiş beyin gücüne ihtiyaç olduğunu eğer dünyada sanayi ve endüstri alanlarında söz sahibi olmak istiyorsak bunun temelini Mesleki ve Teknik okullarımızda yetişecek öğrencilerimizle yakalayabileceğimizin inancındayım.´´ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Okullardan Sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, yaptığı açıklamada “Mesleki ve Teknik eğitimde tüm ilçelerimizle birlikte uyumlu bir çalışma ortamında hem ülke ekonomisine katkı sunacak hem de ilimizde sosyal projelerimizle insanımızın kalbine dokunmaya çalışan gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Üretim alanında yakalanan bu başarı bizleri gururlandırmıştır.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.