banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa ilçelere ayrılırken büyük hata yapıldı

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar esnaf odası Başkanı Gökhan Gökmen, TBMM'de yasalaşması beklenilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediye sınırlarının tespitinde önemli bir hatanın olduğunu tespit ettiklerini ve Büyükşehir yasası yasallaşmadan önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini bildirdi. Gökmen, yaptığı yazılı açıklamada Haliliye Belediye sınırları içerisinde Hz.Halil İbrahim makamını olmamasını eleştirdi.

 

Şanlıurfa tüm emlakçılar odası esnaf odası Başkanı Gökhan Gökmen  yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü'GAP’la birlikte hızla büyüyen ve yoğun göç sonucu bugün Türkiye’nin en büyük 10 ili arasına giren Şanlıurfa’mız  nihayet Büyük şehir statüsüne kavuşmaktadır.

 

Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne alınmasından dolayı   öncelikle  Başbakanımız  Sayın  Recep Tayyip  Erdoğan başta olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik ile tüm Şanlıurfa Milletvekillerimize, Valimiz Celalettin Güvenç ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

Ancak, Şanlıurfa’nın büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediye sınırları belirlenirken  yapılan planlamada ve çizilen sınırlarda çok büyük yanlışlıklar yapılmıştır.

 

İç İşleri Bakanlığınca hazırlanan ve Bakanlar kurulu kararı ile  geçtiğimiz  hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imzası ile TBMM’ye gönderilen  ‘ Büyükşehir Belediyesi kanunu ve Bazı kanun ve kanun hükmünde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarında’ yazıda  Şanlıurfa için hayati  önem taşıyan ve telafisi mümkün olmayan bir yanlışın yapıldığını tespit etmiş bulunmaktayız.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yanında 3 ilçe Belediyenin  kurulması kararlaştırılmıştır. Mevcut Karaköprü Beldesi  aynı isimle , Hz. Eyyüp Peygamberin makamının bulunduğu Eyyübiye Bölgesi  Eyyübiye Belediyesi, Hz.Halil İbrahim Peygamberin ismini taşıyacak olan bir diğer ilçe Belediyemiz ise Haliliye  Belediyesi olması kararlaştırılmıştır.Hz.Halil İbrahim peygamberin ismi ile kurulacak olan Haliliye Belediyesinin sınırları içerisinde yer alması gereken, Balıklıgöl, Hz. Halil İbrahim makamı maalesef Eyyübiye ilçe Belediyesi sınırları içerisine dahil edilmiştir. Bu plan ve projeyi yapanlar, gelecek yıllarda telafisi mümkün olmayan bir yanlışa imza atmışlardır.  Bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesi ve TBMM’de tasarının kabulünden önce yeniden sınırların belirlenerek kararlaştırılmasını beklemekteyiz.

 

Hz. Halil İbrahim Peygamberin makamının mutlaka Haliliye Belediyesi sınırları içerisinde dahil edilmesi için  İç İçleri Komisyonu, Şanlıurfa Milletvekilleri ve Şanlıurfa Valisini bir kez daha yapılan İlçe Belediye sınırlarını gözden geçirmelerini önemle rica ediyoruz.

Kaynak: urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.