banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Taşlıdere Şanlıurfalı

Şanlıurfa İçin Yoğun yağış uyarısı


Hava sıcaklığında Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz Kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur ve sağanak; yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu, Antalya'nın doğu ilçeleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu ile Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli; Doğu Anadolu'nun batısı, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

RÜZGAR: İç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava: Batı bölgelerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI; Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli (10-20) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor.

Marmara: Çok bulutlu, doğusu ile Balıkesir çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), Çanakkale çevreleri ile zamanla bölge genelinde kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları dışında bölge genelinin yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta çevrelerinde kuvvetli kar, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli; Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimlerinin yağmur ve karlakarışık yağmurlu, diğer yerlerin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karlakarışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Orta Karadeniz, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. batısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlede kar şeklinde olması beklenen yağışların; Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: Kuvvetli kar yağışlı -3/-2

İSTANBUL: Yoğun kar yağışlı 0/3

İZMİR: Yağmur ve karlakarışık yağmurlu 1/4

ADANA: Kuvvetli sağanak yağışlı 8/14

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli yağmurlu 5/11

ŞANLIURFA: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli yağmurlu 6/12

BATMAN: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli yağmurlu 5/11

VAN:  Kar yağışlı 0/5 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.