banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Şanlıurfa Halkı; “Sorunlarımızın ana kaynağı ölümü unutmaktır”

 

“Sorunlarımızın ana kaynağı ölümü unutmaktır”
Günümüzde yaşanan tüm sorunların ana kaynağının ölüm denilen hakikatinin unutulması olduğunu, söyleyen Şanlıurfalılar, Peygamber Efendimizin, “Ağızların tadını kaçıran, lezzetleri acılaştıran ölümü çokça anın.” hadisine vurgu yaptı.

İnsanların ölümü unutmasının en temel sebebinin dinden uzaklaşma olduğunu esnaf Yılmaz Takar, “Şuan öyle bir durumdayız ki insanlar ölümü hatırlamıyor. Ölümü düşünmüş olsa hayatta bir karıncayı dahi incitmez, kötülükten uzak durur. Öyle bir duruma gelmişiz ki kardeşi aç iken kendisinin umurunda değil, çünkü ölümü düşünmüyor. İnsanların bu hale gelmesinin temel sebebi dinlerinden uzak olmaları, Allah’ın yolundan uzak yaşamalarından kaynaklanıyor. Biz, bir saniye ölümü düşünürsek dünyanın bütün zevki, sefası, saltanatı önümüze serseler de değeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Ölümü hatırlamamanın bir sebebi ise iman zayıflığıdır”

Ölümü hatırlamamanın bir sebebinin de iman zayıflığı olduğunu ifade eden bir kadın ise, “Ölümü hatırlamamanın anne baba üzerinde suçu çoktur. Küçükken onlara Allah’ı anlatmıyorlar, O’nun yolunu göstermiyorlar. Ölümü hatırlamamanın bir diğer sebebi ise iman zayıflığından kaynaklanıyor. Ölümün hazırlığını yapmamız gerekiyor. Allah’a ibadet etmemiz gerekiyor. Ayrıca çokça okumalıyız. İnsan ne kadar kendini Allah’ın yoluna verirse o kadar işimiz de düzgün gider, bereket katar.” şeklinde konuştu.

“İslam yolunu bilmeyenin aklına ölüm gelmez”

“Müslüman olanın ölümü düşünmesi gerekiyor” diyen Sabri Özkılıç, “İslam yolunu bilmeyenin aklına ne ölüm gelir ne de hazırlık gelir. Müslüman olan namazını kılar, ibadetini yapar ve ölümü düşünür. İslam’ı bilen ölümü düşünür ama bilmeyen buna yaklaşmaz.” dedi.

Mehmet Katan ise, ailelerin çocuklarına ölümü hatırlatması gerektiğini söyleyerek, ölümün hatırlamamıza engel olanların eşyalarının başında televizyon olduğunu ifade etti. (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.