banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa Tarım İl müdürlüğünde neler oluyor?

Şanlıurfa gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğünde neler oluyor? Yolsuzluk iddiaları nedeniyle müdürlük muhasebecisi tutuklandı. bakın hangi yolsuzluğu yapmış.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ 
Şanlıurfa gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğünde Muhasebece olarak çalışan O.A ilçelerden gelen küpe ve aşı paralarından oluşan 344 bin lirayı kendi zimettine geçirdiği için çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. OA hakim karşısınnda suçunu itiraf ederek aldığı parayı geri ödemek için çalışacağını söyledi.

MAHKEME TUTUKLAMA KARARI VERDİ

O.A, "Emniyette detaylı ifade verdim. ifadelerim doğrudur ve eklemek istediğim başka bir husus yoktur. Toplam 344 Bin lira aldım. Ödemek için elimden gelen her şeyi yapacağım. tahlimemi talep ederim" diyerek kendisini savundu. Mahkeme, O.A'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Güveni suistimal vardır
Müvekkilinin işlediği suçtan dolayı pişman olduğunu söyleyen Av. Hüseyin Kaytan, “Olayda güveni suistmal suçu mevcuttur. Müvekkilim zararı karşılamaya hazırdır. Ekonomik olarak zor durumda olduğu için böyle bir suçu işlemiştir. Bu nedenle şüphelinin tutuksuz yargılanmasını, hakimlik aksi kanaatte ise hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasını talep ederiz” dedi.

Küpe ve aşı paralarını teslim ettim
Mahkeme, kurumda döner sermaye işletmesi muhasebe yetkilisi olan M. K.’yı da dinledi. M. K., döner sermaye makbuzlarında olan kısmı hesaplayarak kendisine teslim ettim. İlçelerden gelen küpe ve aşı paralarını tutanakla teslim alıyordum. Ancak tutanak yapmadan kasa anahtarı O. A.’da olduğu için tutanaksız bir şekilde kendisine teslim ediyordum. Aramızda tutanak tutulması söz konusu değildir” diye konuştu.

Tutuksuz yargılama talebi red edildi
Sanık O. A. ve avukatı Kaytan’ının savunmalarını alan mahkeme karar verdi. Mahkeme, Verilen kararda şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, şüphelinin ikrarı, kamunun uğradığı zararın miktarı, M. K.’nın beyanı, Şanlıurfa Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün evrakları ve tüm soruşturma evrakı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin atılı suçu işlediği yolunda kuvvetli suç şüphesi altında olduğuna dair somut delillerin bulunduğu dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kurum: Olay söz konusu değil

Yaşanan yolsuzluk olayından dolayı kapısını çaldığımız Şanlıurfa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ise böyle bir olayın söz konusu olmadığını belirtti. Oysa ulaştığımız belgeler ise Kurumun tersini gösteriyor.

Kaynak: olay gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.