banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa Fen Lisesi'den Büyük Başarı
Malatya İlinde yapılan bölge yarışmasına, illerinde birinci olan projeler katıldı.

Malatya Bölge yarışmasında toplam 70 Proje yarışırken yarışmalar sonucunda Matematik alanında, Bölge Birincisi ve Sosyoloji alanında Bölge Üçüncüsü alan Şanlıurfa Fen Lisesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara İlinde yapılacak olan Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek.

Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürünü, Öğretmenlerini ve öğrencilerini makamında kabul eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış “Bu ve benzeri yarışmalar, öğrencilerimizi gelecekte daha büyük başarılara götüren adımlardır. Bu yarışmalar, çocuklarımızı ve gençlerimizi yeni fikirler üretme yolunda teşvik edecektir. Ben bu öğrencilerimizi proje yarışmalarına hazırlayan başta okul Müdürümüz Nihat Gürkan Bey olmak üzere öğretmenlerimizi, ailelerimizi ve başarının sahibi öğrencilerimizi kutluyorum. Kendilerine Ankara’ da yapılacak olan Türkiye finallerinde başarılar diliyorum.” dedi.  

Ziyaret ile ilgili olarak bir açıklama yapan Fen Lisesi Müdürü Uzm. Öğrt. Nihat Gürkan ise “Şanlıurfa artık TÜBİTAK yarışmalarına en fazla proje gönderen ikinci il durumundadır. Okulumuzu temsil eden iki projenin derece yapması hepimizin motivasyonunu arttırmış durumdadır. Öğrencilerimizin aynı başarıyı Ankara’daki Türkiye finallerinde de sergileyeceğine eminim. Ben de bu yarışmalarda emeği geçen danışman öğretmenlerime, öğrencilerime ve velilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya bölge yarışmasına bu yıl Şanlıurfa olarak en çok proje gönderen illerin en başında yer alıyor.



Şanlıurfa Fen Lisesinin almış oldukları ödüller

Matematik alanında, Şanlıurfa Fen Lisesi Bölge Birincisi

Sosyoloji alanında, Şanlıurfa Fen Lisesi Bölge Üçüncüsü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.