banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Şanlıurfa esnafı iş yapamamaktan şikâyetçi

 Şanlıurfa’da mevsimlik işçi göçü ile şehir merkezinde açılan dev alışveriş merkezlerinin işlerine sekte vurduğunu belirten esnaf, iş yapamaz hale geldiklerinden şikayet ediyor. 

Büyük mağazalarının artmasıyla birlikte küçük esnafın bitme noktasına geldiğini ifade eden esnaf Fethi Çekilmez, “Alışveriş merkezlerinin şehir içinde açılması çok yanlış bir şey. 27 yıldır bu çarşıdayım, bu yaşıma kadar böyle bir durgunluk görmedim. Devlet, insanları bankalara kredilerle borçlandırdı. Küçük esnaf bitti. Bundan sonra da nasıl olacak bilmiyoruz. Alışveriş merkezlerin kapatılması doğru bir şey değildir. Ama uzakta olması daha iyi olacaktır. 10-15 gün bir denesinler, kapatılsın alışveriş merkezleri o zaman küçük esnaf ortaya çıkacaktır. Büyük alışveriş mağazalarından dolayı işlerimiz durgun.” ifadelerini kullandı.

 

Mevsimlik işçi göçünün de esnafı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Çekilmez, “İş yapamamamızın en büyük etkilerinden birisi de mevsimlik göçlerdir. Mevsimlik göçler nedeniyle birçok vatandaşımız şehir dışına çıkıyor. Bundan bizler de etkileniyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’ye komşu ülkelerdeki çatışmaların sınır ticaretini bitirdiğini bunun Şanlıurfa esnafını olumsuz etkilediğini belirten esnaf Ömer Özcan ise, “Savaştan dolayı bir durgunluk var. İnsanlar yatırım yapmaya korkuyor.”ifadelerini kullandı.

 

Şanlıurfa esnafından Nihat Esmer, “ Birçok esnaf veya büyük firmalar 2014’ü ayakta kalma yılı olarak görüyorlar. Bu yıl tüm esnaf için çok sıkıntılı olduğunu söyleyebiliriz. İşsizliğin en büyük sebebinin 17 Aralık sonrası yaşanan kargaşa olduğunu düşünüyorum.”dedi. (Mustafa Bikeç- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.