banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Belli Oldu

25 yıldır başkanlık yapan Ahmet Akbıyık'ın girmediği Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği seçimlerine onun desteklediği eski genel sekreteri Mehmet Şefik Bakay bugün DSİ Konferans Salonunda yapılan  ŞESOB seçimlerinde geçerli oyların 248'ini alarak başkan seçildi.

Evren Sanayi Odası Başkanı Mustafa Arslan'la girdiği seçim yarışında kullanılan 431 oyun geçerli 248'ini Mehmet Şefik Bakay alırken  Mustafa Arslan 172 oy aldı. 

 

M. Şefik Bakay'ın yönetim kurulu listesi

Mehmet Şefik Bakay Başkanlığı’ndaki yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

1. Mehmet Emin Karaatlı

2. Osman Koşak

3. Nuri Kömürcüoğlu

4. Mehmet şah Tamer

5. Ömer Ay

6. Fuat Çakır

7. Mehmet Durmaz

8. Ali İhsan Hocaoğlu

 

 

YEDEKLER:

1 Mehmet ali Karadağ

2. Abdulvahit Sevdalı

3. Hüseyin Akbıyık

4. Hayri Özgül

5. m. Bahattin kıvır

6. Murat Tuzluk

7. Ramzan Yıldız

8. Ömer Salgın

9. Yasin güzel

Denetim Kurulu

1. İbrahim Halil Demirkol

2. İsmal Daş

3. Ömet Ayat

4. Ali Kızltaş

5. Mehmet Murat Kaya

Disiplin Kurulu:

1. Ali Çağlayan

2. Mehmet Nihat Satıcı

3. Halil Düzyol

4. Adam Sütpak

5. Yaşar Ayçiçek

 

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Tarihçesi

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği 1953 yılında kurulmuş ve merkez ve ilçelerimizdeki tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hizmet veren kamu kuruluşu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

 

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği olarak Şanlıurfa merkez ve ilçelerde mevcut esnaf ve sanatkârlar odalarının, aralarındaki dayanışmayı temin etmek ve bu odaların il genelinde işbirliği ve ahenk içerisinde çalışmalarını ve gelişmelerini sağlamak ve ilimizin esnaf ve sanatkârlarını temsil etmek amacıyla Ş.Urfa merkezinde esnaf ve sanatkârlarımıza hizmet vermekteyiz. Şu an itibari ile birliğimize bağlı merkezde 28 ve ilçelerimizde 30 olmak üzere toplam 58 meslek odası bulunmaktadır.

 

Birliğimizin başlıca görevi Esnaf ve Sanatkârlarımızın menfaatlerini gözetecek her hususta önayak olmak esnaf ve sanatkârlarımızı temsilen gerek vergi daireleri gerek belediyeler ve gerek tüm resmi mercilerle sürekli irtibat halinde olup esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını dertlerini ve sıkıntılarını dile getirmek ve onların hak ve çıkarları gözetmek suretiyle tüm özel, tüzel ve resmi makamlarca sürekli irtibat halinde bulunmaktır.

 

Esnaf ve sanatkârlarımızla ilgili sorunlar gerek yazışmalarla gerek birebir görüşmelerle ve gerekse basın yoluyla duyurulmaya çalışılır ve onların temsili en iyi bir şekilde yapılmaya çalışılır.  

 

Birliğimize bağlı Şanlıurfa merkez ve ilçelerde mevcut odalarımıza yılda en az iki defa olmak üzere temmuz ve aralık aylarında tüm oda genel sekreterlerimize, genel sekreterler eğitim ve değerlendirme toplantısı yapılmaktadır. Ayrıca tüm oda başkanlarımızın katılımıyla yılda 1 defa başkanlar kurulu toplantısı yapılmaktadır. Yapılan toplantılarda odalarımızın işleyişinde karşılaşılan sorunlar ve gerek üyelerle ilgili yaşanan sıkıntılar ve ilgili meslek odalarımızın kendi meslekleri doğrultusunda yaşadıkları sorun ve sıkıntılar dile getirilir ve birlik olarak bu sıkıntılara çözüm bulmaya çalışılır.

Ayrıca birliğimiz bağlı odalarımıza zaman zaman bilgisayar kursları, muhasebe ve oda mevzuatı konularında eğitim seminerleri yapmaktadır.

 Haber: www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.