banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Urfalı iftara böyle hazırlanır

Karaköprü ilçesinde yer alan Mesire alanı Ramazan'da da doldu taştı. Havaların sıcak olmasıyla birlikte vatandaşlar iftarlar açmak için serin yerleri tercih etti. Ramazan ayının gelmesiyle beraber softaların vazgeçilmezi olan Çiğköfte’de sofradaki yerini aldı. Şanlıurfa’nın yöresel yemeklerinde olan çiğköfte evlerde olduğu gibi mesire alanında da iftar saatine kısa bir zaman kala yoğrulup sofraya servis ediliyor.

Şanlıurfa'da zengin,fakir her evin iftar sofrasında muhakkak çiğköfte vardır. Bulgur,isot (pul biber),frenk suyu(salça),bahteniz(maydanoz),taze yeşil sogan ve baharat ve ve döğülmüş kara et ile hazırlanan çiğköfte bulgurun şişme özelliğinden dolayı bekletmeden taze yenir. Ramazan ay'ının yaz mevsime denk gelmesiyle tok tutma ve vücut direncini arttırma özelliğine sahip olması nedeniyle yaz aylarında da olsa iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Kaynak: Urfahaber24.com 

Anahtar Kelimeler:
UrfaÇiğköfteIftar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.