banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Belediye

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Öztoprak’tan ŞUÇGAD’a Ziyaret

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak basınla sürekli istişare halinde olmak ve yapılan çalışmalarla kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek adına Çalışan Gazeteciler Derneğine ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen ziyarette Başsavcı Tolgahan Öztoprak Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Erdoğan Güvel, Basın Yayın Enformasyon İl Müdür Yardımcısı Zikrullah Karabulut, Şanlıurfa Çağdaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aziz Budak, DEDAŞ Basın Müdürü Mustafa Demir, Yeni Urfa Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Er, Sabah Gazetesi temsilcisi Mustafa Bayar, Misafir Programı Mehmet Demir, İhlas Haber Ajansı temsilcisi Bekir Basması ve Ahmet Kolsuz katıldı.
Cumhuriyet Başsavcısı Öztoprak’ın ziyaretinden dolayı memnun kaldıklarını belirten ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak daha sonra dernek faaliyetlerini aktardı.
Kulaktan duyma bilgilerden kurtulmak için Başsavcılıkla birlikte çalıştık
Derneğin kurulmasında sahada çalışan arkadaşların etkili olduğunu belirten Başkan Gülebak, “Bizde 2014’te bu derneği kurduk. Şuan 185 tane üyesi olan Şanlıurfa’nın bütün ilçelerinde temsilcisi ve üyesi olan bu dernek çok kısa zamanda büyüdü, Basın ilan kurumundan tek maddi destek alan ve Şanlıurfa’da sarı basın kartının %90’nına sahip olan bir dernek. Derneğimiz hep Şanlıurfa ve ülkemiz için çalıştı. Çok kısa zamanda daire amirlerimizle, Belediye başkanlarımızda Şanlıurfa için tek kalem buluşmalarını yaptık. Sağ olsun sizden önceki başsavcımızda bize destek verdi. Basınla birlikte çalıştık. Adliyede basın bürosunu açtık. Bu basın bürosuna birlikte Whatsapp grubunu kurduk. Emniyet müdürlüğü buna bakarak oda basınla ilgili Whatsapp grubu kurdu. Amaç burada yanlış haberlerin önüne geçmek kulakta duyma haberlerin önüne geçmek. Bizler ilk günden bugüne kadar Vatanımız için ve sahada çalışan arkadaşlarımıza sahip çıkmak için bunları başıboş bırakmamak için başka insanların kullanmaması için bu olayların üzerinde özellikle durduk.” Dedi.
‘Biz görevin adil olanı hak olanını yapmaya çalışıyoruz’
Cumhuriyet Başsavcısı Öztoprak’ta basınla bir arada olarak basınla birlikte en doğru bilgiyi vatandaşa aktarmak için sürekli istişare halinde olduklarının altını çizerek, “Şanlıurfa cumhuriyet Başsavcısı olarak göreve başladığımızda Şanlıurfa Çalışan Derneği biz göreve başladığımızda hayırlı olsun ziyaretine gelmişlerdir. Çalışan gazeteciler derneği de bizleri ağırladı. Öncelikle bunu bilmek lazım herkesin görevi şehrin sorunlarını ihya etmek. Bizlerde faaliyetleri doğru olanı, hak olanı, Adil olanı yapmaya çalışıyoruz. Var gücümüzle, Basınımızın çok daha önemli bir görevi var bu şehri bilgilendirmek bulunduğu şehri kültür eğitim açısından daha bir üst seviyeye taşıyabilmek. Belki bireysel olarak çalışmalarım çok çok daha üst düzeydedir. Çünkü topluma herkese ulaşabiliyorsunuz. Bunu da yaptığınız hizmetler nedeniyle çalışan gazetecilere özellikle teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.