banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Şanlıurfa Büyükşehir Seferber Oldu

Bölgeye dün insani yardım olanaklarını sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu gün de 3 öğün yemeğin yanı sıra lojistik destek sağladı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Suruç Yatılı Bölge Okulunda bulunan 40 dönümlük boş alanda Kobani’den gelen misafirler için oluşturan geçici barınma merkezinde; mucur ve tesviye çalışmaları yaparak çadırların kurulması için zemini hazır hale getirdi. Elektrik, barınma, yemek ve diğer ihtiyaçların giderilmesi için seferber olan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Kobani’li misafirleri de ziyaret etti.

Başkan Güvenç, Suriye’den gelen Kobani’li misafirlere ziyaretinde geçmiş olsun dileğinde bulunurken, çocuklara da hediyeler dağıttı.

İncelemeleri sonrasında basın mensuplarının soruları cevaplandıran Başkan Güvenç, “Gerek AFAD, gerek Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, gerek İl Valiliği ve gerekse de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz olarak tüm ekiplerimizle yeni gelen göçmenlerin yanındayız. Ekipler kuruldu, zaruri ihtiyaçlar bir önce karşılanmaya çalışılıyor. Hastalar hastanelere sevk ediliyor. Gördüğünüz gibi hepimiz ayakta, bu yarayı tedavi etmeye çalışıyoruz” dedi.

Göçmenler konusunda ülkenin üstünde oluşan yoğunluğa rağmen, Türkiye’nin elinden geleni yaptığını söyleyen Başkan Güvenç, “Dünya tarihinde hiçbir örneği yok. Bu kadar çok insanı, bu kadar kısa bir sürede insani şartlara kavuşturulduğuna dair bizden başka bir örnek yok. Türkiye 3 yıldır bu sınavı başarıyla verdi. Hiç şüpheniz olmasın. Bu yeni gelen kardeşlerimize de insani ve İslami görevlerimizi yapacağız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ekiplerin uyumadan görevlerinin başlarında olduğunu dile getirerek, “Burada yaşam şartlarını iyileştireceğiz. Devletin tüm unsurları; Vilayeti, AFAD’ı, Göç İdaresi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak arkadaşlarımız dün öğleden beri hiç uyumadan görevlerinin başındalar. Temizliği yapıp hijyen bir ortamı sağlayacağız. Öncelikli konumuz hastaların tedavi edilmesi; yaşlıların, kadınların ve çocukların uygun ortamlarda, standardın sağlanması. Yoğun bir göç var. Her şeyin bir kaç gün içerisinde siz basın mensuplarıyla daha iyi ve güzel olduğunu inceleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi sınırda yaşanan gelişmelerin ardından insani yardımları sağlamanın yanında gece gündüz demeden bölgede çalışmalarına aralıksız olarak devam etti. Misafirlerin geçici olarak kalacağı yerin alt yapı çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan misafirlere günde üç öğün sıcak yemek ve su ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.