banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber ak parti Harran Üniversitesi Haliliye

Urfa'daki Muhtarların Çanakkale çıkarması

Şanlıurfa Büyükşehir merkez mahalle muhtarları ile 18 mart çanakkale törenlerine katılan muhtarlar dernek başkanı Halil Haktankaçmaz Burada bir açıklama yaptı. Haktankaçmaz şunları kaydetti, Çanakkale destanı dünyada eşi olmayan çok büyük ve çok anlamlı bir destandır. Türk tarihi adına da yazılan en önemli destandır. 101 yıl önce tüm imkansızlıklara karşın dünyanın en güçlü ordularına diz çöktüren, Çanakkale geçilmez dedirten o kahramanlar sayesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti vardır. O gün, o kahramanların kanlarıyla, canlarıyla yazmış oldukları bu destanı gelecek nesillere çok iyi anlatmalıyız.

Haktankaçmaz`ın devam eden açıklamasında Seyit Onbaşının 270 kg mermiyi annesinden öğrendiği dua ile ”La havle vela kuvvete , dedikten sonra ellerini yere vurarak kaldırıp topa mermiyi sürmesi , istila ettiği memleketin üzüm bağından kopardığı üzümün parasını üzüm dalına asan askerin inancın eksiksiz olması Ceddimizin ne kadar imanlı inançlı olduklarını Bu vatan topraklarında doğmuş yaşamış her Türk'ün dilinde gönlünde derin duygular yaşatan: 'Çanakkale içinde vurdular beni/Ölmeden mezara koydular beni dizelerini 57 taburun orada muhtarlarımla beraber söyleyip hem ağladık. .Nasıl ağlamışsak yüzbinlerce genç fidan vatan uğruna mücadele etmiş.Kimi canından olmuştu kimi sakat kalmıştı.Ama şehitlik ve gazilik rütbesinin onuru her şeyden kutsal sayılmıştı. Haktankaçmaz son olarak ,Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyoruz. dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.