banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Siverek Esnafı Rahat Bir Nefes Aldı

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokulara yönelik uygulanan restorasyon çalışmaları planlama dahilinde devam ediyor. Kent merkezinin yanı sıra ilçeler ve kırsal bölgelerdeki tarihi yapılara da gerekli önemi gösteren Büyükşehir Belediyesi'nin bu yaklaşımı vatandaşların takdirini topluyor.

Büyükşehir Belediyesinin Siverek'teki kapalı çarşıda yer alan restore çalışmaları çerçevesinde toplamda 7 bin metrekare ahşap kaplama, ısı yalıtımı, 450 iş yeri için dış cephe kaplaması, mermer, bazalt ve çevre düzenlemesi yapıldı.

Tarihi çarşılara farklı bir görünüm kazandıran çalışma ile birlikte yağmur ve kar sularının yıprattığı çatılar modern bir şekilde giydirilerek bölgenin tarihi dokusu yeniden hayata kazandırıldı.

'ÇARŞIMIZIN ZİYARETÇİSİ ARTTI'

Çalışmalardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden kapalı çarşı esnafı, uygulama ile birlikte çarşının gerek görümünde gerekse ferahlığında değişim yaşandığını anlattı.

Çarşının önceki yıllara nazaran daha serin olduğunun altını çizen esnaf, "Geçen yıllarda sıcaklıktan dolayı çarşımıza pek kimse gelmezdi. Bunaltıcı bir ortam vardı. Ama Büyükşehir Belediyesinin son çalışmasından sonra bu yıl çarşımızın ziyaretçisi arttı. Gelen müşteriler de çalışmanın çok güzel olduğunu ve örnek olması gerektiğini dile getiriyor. Bu yaklaşımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Anahtar Kelimeler:
Siverek EsnafıUrfa Siverek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.