banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi Darbe Girişimini Kınadı

Gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 1.oturumunda demokrasi şehitleri için Fatiha okunurken, meclis üyeleri söz alarak ortak tavır gösterdi.

"ÜLKENİN İLERİYE GİTMESİ SİYASİ PARTİLER VE DEMOKRASİYLE MÜMKÜNDÜR"

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Nihat Çiftçi, "15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminden dolayı Ülkemize, Milletimize ve Şanlıurfalı hemşerilerime geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum" dedi.

"DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ"

Milleti, Siyasi partileri, STK'ları ve tüm seçilmişleri asil duruşundan dolayı kutlayan Başkan Nihat Çiftçi, "Darbe girişiminden sonra milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiden yana sergilemiş olduğu davranış ve kararlılık takdire şayandır. Bir ülkenin ileriye gitmesi siyasi partiler ve demokrasiyle mümkündür. Anayasal düzenimizi kaldırmaya yönelik vahşice gerçekleştiren darbeyi kınıyoruz. Demokrasi yaralılarına geçmiş olsun dileklerimi iletirken, Demokrasi Şehitlerine de Allah'tan rahmet diliyorum. Şanlıurfalı hemşerilerimiz gerekeni yaparak meydanları boş bırakmamıştır. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" dedi

"DEMOKRASİDE İDAREYİ SAĞLAYAN SEÇİLMİŞLERDİR"

Halkın seçtiği seçilmişlere yapılan saldırıyı kınadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, "15 Temmuz darbe girişiminden dolayı Türkiye'mizin iradesini taşıyan TBMM'sine düzenlenen bombalı saldırılardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bugünü açılış ve kapanış olarak geçiriyoruz. Demokrasilerde idareyi sağlayan seçilmişlerdir. Halkımız yetkiyi onlara vermiş durumdadır. Buna yönelik gerçekleştirilen tüm hareketleri tekrar kınadığımızı belirtiyorum. Direnç gösteren tüm halkımızı tekrar kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Çiftçi'nin konuşmasından sonra meclis üyeleri birer konuşma yaparak, darbe girişimini kınadı.

Anahtar Kelimeler:
Şanlıurfa Büyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.