banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu

Kahramanmaraş'tan Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yerine Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Şanlıurfa Valisi iken istifa ederek yerel seçimlere AK Parti Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere giren Güvenç’in bu geçişi Şanlıurfa’da büyük tartışmalara sebep olurken Güvenç’in bu sefer de 1 Kasım Genel seçimlerinde Kahramanmaraş'tan Milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesi yine büyük tartışmalara sebep oldu.

Güvenç yayımladığı yazılı basın açıklamasında “Sayın Başbakanımızın nazik daveti ile Milletvekili adayı olmak için istifa ediyorum.” demesi 7 Haziran Genel seçimlerinde birçok yerde olduğu gibi Şanlıurfa’da da düşük oy alınmasından dolayı AK Parti Genel merkezinin böyle bir hamle yaptığı yorumlarına yol açtı.

Şanlıurfa kamuoyunda seçilecek Belediye Başkanının Şanlıurfalı olması yönünde isteği değerlendiren AK Parti, dün tüm belediye başkanlarının da içerisinde olduğu bir heyeti Ankara’ya çağırdı.

Burada dün gece yapılan görüşmeler sonucunda yeni Büyükşehir Belediye Başkanlığına Nihat Çiftçi’nin getirildiği açıklandı.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Genel merkezin ve Şanlıurfa heyetinin kendisini uygun gördüğünü söyledi.

Nihat Çiftçi kimdir?

Şanlıurfa merkez Karaköprü Köyü'nde 1975 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa da gören Çiftçi, lise tahsilini ise Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde 1993 yılında tamamladı. 1993-1994 yıllarında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde üniversite eğitimine başlayan Çiftçi, bir yıl sonra; Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesine geçiş yaptı. 1998 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 29 Mart 2009 tarihine kadar Şanlıurfa BARO’suna kayıtlı olarak serbest avukat olarak çalıştı.  29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Şanlıurfa Karaköprü ilçe belediye başkanı olan Çiftçi, iyi derecede Almanca biliyor.

Av. Nihat ÇİFTÇİ, evli ve 3 çocuk babasıdır. (Osman Gülebak-İLKHA).

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.