banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Şanlıurfa Büyükşehir Balıklıgöl platosu için alan yönetimine başladı

Türkiye’nin açık hava müzesi niteliğini taşıyan Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel değerlerini korumak ve tanıtmak amacıyla, Halil-ur Rahman, Kale Eteği, Kızılkoyun ve Haleplibahçe havzasında birçok çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bu alanların korunması için Uzman ekiplerle alan projesi ve yönetimine yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda Harran Üniversitesi uzman heyeti ve Balıklıgöl platosu üst yönetimi ile toplantı düzenleyen Başkan Nihat Çiftçi, Balıklıgöl Platosunu Şanlıurfa’nın kimliği konumunda olduğunu belirtti.

“Balıklıgöl platosuna gözümüz gibi bakacağız” diyen Başkan Nihat Çiftçi, Tarihi ve Kültür noktasında dünyanın en önemli kentlerimizden biri olan Şanlıurfa’nın tarihi ve turizm alanlarının korunması için çalıştıklarını belirtti.

Balıklıgöl Platosunun alan yönetimine Büyükşehir Belediyesi olarak başladıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, “Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, DSİ Bölge Müdürlüğü, Şurkav ve Çevre Vakfımız ve Eyyübiye Belediyemiz ile birlikte Halil-ur Rahman bölgesini korumak için hep birlikte çalışıyoruz. Şanlıurfa’nın tarihi çarşılarını, Kızılkoyun Bölgesini, Halepli Bahçe, Kale Eteği ve Eyyüp Peygamber makamını geleceğe taşımak ve korumak için uzman hocalarımızla alan yönetimi projesini başlattık. Uzman ekipten arkadaşlarımızda bugün Büyükşehir Belediyemizi ziyarette bulunarak fikir alış verişinde bulunduk. Alınan kararlar neticesinde Valimizin nezaretinde de bir toplantı gerçekleşecek. Balıklıgöl bölgesine gözümüz gibi bakacağız, bahsettiğimiz alan Şanlıurfa’nın kimliği konumundadır. Bizlerde yerel yöneticiler olarak bu bilinci yaşatmalı ve geleceğe taşımalıyız. Şanlıurfalı kardeşlerimizin bu alanı korumada kamu kurum ve kuruluşlara yardımcı olacaklardır. Ben ziyaretlerinden dolayı hocalarıma ve uzman arkadaşlara teşekkür ediyorum başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.