banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Bozova ilçesinde Kaymakam başı çekti, Bakın ne yaptılar!..

Şanlıurfa Bozova ilçesinde Kaymakam Hidayet Sarı başkanlığı  kamu ve Sivil toplum kuruluşları katılımıyla bir platform oluşturuldu. platformun amaçlarını açıklayan Kaymakam Sarı: “Kurduğumuz platformla ilçemizde ve ilimizde söz sahibi olan tüm Bozovalıları, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve kamu kurumlarını bir araya getirerek aralarında birlik beraberliği tesis edip, güç birliği içerisinde ortak hareket etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı toplantılar düzenleyerek ilçenin sorunlarını gündeme getirmek ve Bozova’nın gelişmesi noktasında gerekli yatırımların yapılmasını sağlamak amacıyla kurulan Bozova Platformunun tanışma toplantısı Kaymakam Hidayet Sarı başkanlığında gerçekleştirildi.
Bozova Çatak tesislerinde gerçekleşen toplantıda Kaymakam Sarı; platformun kamu ve Sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesinin ilçenin kalkınması için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.
Konuşmasını "Birlik beraberliğin tesisi ve gelişmenin öncüsü olacak Bozova Platformu ilçemize hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle sürdüren Kaymakam Sarı: “Kurduğumuz platformla ilçemizde ve ilimizde söz sahibi olan tüm Bozovalıları, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve kamu kurumlarını bir araya getirerek aralarında birlik beraberliği tesis edip, güç birliği içerisinde ortak hareket etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca ilçe ve il bazında geniş katılımlı toplantılar düzenleyerek, ilçenin sorunlarını gündeme getirmek ve Bozova’nın gelişmesi noktasında gerekli yatırımların yapılmasını sağlamak için çalışacağız” diyerek hedeflerini açıkladı.
Bozova’da Kick Boks Şampiyonası ve Çiğköfte Şenliği Düzenlenecek
Önceki görev yeri Karaisalı’da kurduğu Karaisalı Platformu'ndan örnekler vererek, Bozova Platformu'nun hedeflerinden ve yapacağı etkinliklerden bahseden Kaymakam Hidayet Sarı ilk olarak 25-27 Mart tarihleri arasında Güneydoğu Kick-Boks Şampiyonasının Bozova’da düzenleneceğini dile getirdi. Kaymakam Sarı aynı zamanda geleneksel hale gelmesi planlanan 1. Urfa Çiğköfte Şenliğinin Kick-Boks Şampiyonasının final gününde yapılacağını ifade etti.


Su Sporları Vazgeçilmezimiz
Bozova’da Atatürk Baraj Gölü üzerinde su sporlarını yeniden canlandırmayı düşündüklerini belirten Kaymakam Hidayet Sarı: “Su sporları Bozova için vazgeçilmez bir unsurdur. Çatak Tesislerimizde GAP destekli olarak hazırladığımız projelerle yüzer havuz ve marina yapacağız. Bozova’yı su sporlarının merkezi konumuna getirmek için her adımı atacağız. Baraj bölgesinde ATA İnşaattan kalan otel ve çevresini Gençlik Kampları haline getireceğiz. Yine o bölgede bulunan amfi tiyatronun bulunduğu yarım adayı gençlik adası haline getireceğiz” dedi.
Köy İftarları ve Urfa Fıstığı Festivali Yapılacak
Ramazan ayında Bozova’ya bağlı en az 10 köyde 2000 kişilik iftar yemeklerinin verileceğini duyuran Kaymakam Sarı; fıstık hasat zamanında ise yine gelenekselleşmesi ümit edilen 1. Urfa Fıstığı Festivali düzenleyeceklerini söyledi. Bozova Platformu sayesinde Bozova’nın hak ettiği yerlere ulaşacağını dile getiren Kaymakam Sarı; platforma tüm Bozovalıların ve Bozova için varım diyen herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Yemeğe katılan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’yi Bozova Platformu onursal başkanı ilan eden Kaymakam Hidayet Sarı, vekilimizin de Bozova için yapılacak tüm yatırımlara destek vereceği sözünü aldıklarını söyledi.
Bozova İçin Her Şeye Hazırım
Bozova Platformu onursal başkanı unvanıyla toplantıya katılanlara seslenen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ; “Kaymakamımız Sayın Hidayet Sarı’ya böylesine güzel ve önemli bir günü organize ettikleri için teşekkür ediyorum. Bozova için yapılması gereken ne varsa takipçisi olacağım. Bozova’ya gereken yatırımlar en yakın zamanda yapılacaktır” diyerek konuşmasının sonunda yemeğe katılan tüm Bozovalılara teşekkür etti.
Yemekte Her Kesimden Vatandaş Yer Aldı
Bozova Çatak tesislerinde gerçekleşen Bozova Platformu tanışma yemeğine Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin yanı sıra, Şanlıurfa İl Genel Meclis Üyesi Aydın Yener, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Cuma Ağaç ve Ahmet Başak, Ak Parti il yönetim kurulu üyesi M. Urgan Arusoğlu, Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, Karaköprü ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sabri Yetim, Haliliye Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Toprak, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, Bozova Eski Belediye Başkanlarından Hasan Arusoğlu ve Sıtkı Vural, Yaslıca Eski Belediye Başkanlarından İ. Halil Akcan ve Mustafa Karaçizmeli, Yaylak Eski Belediye Başkanı İ. Halil Göçer, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akgün, Ak Parti Bozova Belediyesi meclis üyeleri Feridun Kılıç, Hüseyin Çetiner ve Ali Ekinci, HDP Bozova Belediyesi meclis üyesi Mahmut Çakmak, Eski Ak Parti Bozova İlçe Başkanı Mustafa Gül Yaşar, MHP İlçe Başkanı Remzi Özaydın, CHP İlçe Başkanı Ömer Gül, Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi M. Fatih Aksoy, İlçe Emniyet Amiri Coşkun Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Ali Abbas Eyyüboğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Bozova PTT Müdürü Nurcan Demir, , İlçe Vakıf Müdürü Veysel Can, Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Tarım Müdürü Sait Saraçoğlu, ÇATOM Sorumlusu Dilek Kara, Bozova Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çetiner, Eski Bozova İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Doğan, Beskiler Dernek Başkanı Ömer Kara, Bozova Muhtarlar Derneği Başkanı Müslüm Okan, Bozova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nesih Çiftçi, Bozova Lider Gençlik Merkezi Müdürü Adil Taniş, mahalle muhtarları ve Bozovalı vatandaşlar yer aldı. Tanışma yemeğine katılan herkes söz alarak kendilerini tanıttı ve Bozova için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.