banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Şanlıurfa Belediyesinden Kanalurfa'ya Ağır İtham

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba İmzalı yapılan yazılı açıklamada; "Kanal Urfa Televizyonu, Kent Mobilyaları İhalesi öncesinde gerçek dışı ifadelerle adeta ihaleye fesat karıştırmaktadır" haberini yalanlarken Kanal Urfa Televizyonun sahibi olan İbrahim Toru'nun Sabihi olduğu UrfaCity AVM'i hedef aldı.

açıklamada "Urfa City Alışveriş Merkezinde problemleri var da Belediyeyi baskı altına almak istiyor" denildi.

İşte o açıklamanın tam metni; Kanal Urfa Televizyonunda 7 Ağustos 2012 akşamı yayınlanan  Ana Haber Bülteninde“ Benim Belediyem İşini Bilir “  haber başlığı ile verilen  9 Ağustos 2012 tarihinde  yapılacak olan Kent Mobilyaları ihalesi ile ilgili gerçeğe aykırı, asılsız, mesnetsiz iddialar; hakaretamiz bir uslüp ile haber konusu edilmiştir.

Haberde, sanki gayri meşru bir iş yapılıyormuş, sanki yasal olmayan bir iş yapılıyormuş gibi İhale Şartnamesinde olmayan koşullar sanki varmış gibi Şanlıurfa Belediyesini karalamaya çalışma gayretleri esefle izlenmiştir. Habere konu olan şartname, Türkiye’deki diğer belediyelerin( İstanbul, G.Antep, Konya, Manisa gibi )yapmış olduğu şartnameler emsal alınarak hazırlanmıştır.

Kanal Urfa Televizyonu, Kent Mobilyaları İhalesi öncesinde gerçek dışı ifadelerle adeta ihaleye fesat karıştırmaktadır. Şöyle ki; haberde: “Şanlıurfa Belediyesince hazırlanan ihale şartnamesinde yer alan özellikle geriye dönük olarak bilboard işini en az 10 yıl süreyle yapmış olmak şartı bu ihaleye katılmak isteyen fakat 10 yılı doldurmamış olan birçok firmanın önünü tıkadığı gözlenirken bunun hesabını soranın veya sorgulayanın olmaması ise durumun vahametini gösteriyor” şeklindeki ifadeler yalanlardan ibarettir.
Çünkü ihale şartnamesinde böyle bir madde yok. hale şartnamesinin ilgili 5.7. maddesi ise şöyledir:
“ Megaliht, raket pano, bilboard, otobüs durakları gibi Açıkhava reklamcılığı işleriyle ilgili ihale tarihinden itibaren geriye doğru son on yıl içerisinde, en az 250.000 nüfusa sahip yerleşim yerlerinden herhangi birinde ilgili idare ile  en az 2 yıl süreyle sözleşmeye dayalı iş yapmış olmaktır. Ortak girişim olması halinde ortaklardan birinin bu şartı yerine getirmiş olması yeterlidir.

Habere konu edilen olay kent mobilyaları ihalesi iken bu konu ile ilgili asılsız iddiaların arasına bir başkan yardımcımın resminin konularak kendisine çamur atılması, konu ile ilgisi olmayan başka bir soruya verdiğim cevabı başkan yardımcımın resminin arkasına yapıştırıp yayınlayarak sanki başkan yardımcım suçluymuş gibi bir izlenim oluşturarak habercilik yapmak hangi basın ve ahlak ilkeleriyle örtüşmektedir.

Kanal Urfa Televizyonu şehirde AVM gibi ticari işletmeleri olan bir kuruluştur. Bu bağlamda zaman zaman ticari menfaatleri Belediye ile ters düşünce bu tarz yayınlar yapmaktadır. Bu haberler gerçekleri yansıtmadığından halkımızca da itibar görmemektedir.

Görüldüğü gibi gerçekler çarpıtılarak haber üretilmekte, kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Kanal Urfa Televizyonu neyin peşinde olduğunu açıklamalıdır.
İhaleye mi girmek istiyor ?
Yoksa Urfa City Alışveriş Merkezinde problemleri var da Belediyeyi baskı altına mı almak istiyor?

Belediye Başkanlığımızı, beni ve başkan yardımcımı hedef alan sözde haber adı altındaki bu kirli propagandayı şiddetle kınıyorum.

Sorumluların cezalandırılması için hukuki ve cezai takibat yapılacaktır.   
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  08.08.2012

Dr. Ahmet E. FAKIBABA
Belediye Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.