banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins SAT2 tipi şap virüsü

Şanlıurfa Belediyenin Borçları Arsalarla Kapatılacak

Belediye Başkanı Dr.Fakıbaba, 9 milyon liralık DEDAŞ borcunu da yakın bir zamanda kapatacaklarını söyledi Hizmet Gazetesinden Faruk Deveci’nin Haberine göre, Belediyenin Maliye borcunu arsa karşılığında kapatma operasyonu sonuçlandı. Olağanüstü toplanan Belediye Meclisi konuya ilişkin teklifi dün oy birliğiyle kabul etti. Kamuya olan borçların arsalarla takas edilmesi için Encümene yetki verildi.

 

 

Belediyenin 80 milyon liraya yakın Maliye borcu Haleplibahçe’de Arkeoloji ve Mozaik Müzesi projelerinin uygulandığı arsalarla karşılanacak. Şanlıurfa Belediye Meclisinin dünkü olağanüstü toplantısına Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlık etti. Fakıbaba, Meclis üyelerinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Toplu taşıma projesi için Avrupa Birliği’nden kredi almayı düşündüklerini anlatan Fakıbaba, “Bizden borcumuzun olmadığını belgelendirmemiz isteniyor. Kamuya olan borçlar ayağımıza pranga olmuş durumda Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in de katkılarıyla bundan kurtulacağız. Maliye borcunu Haleplibahçe’de müze projelerinin yapıldığı arsalarla karşılığında kapatıyoruz” dedi.

 

 

SGK PRİM BORCU 140 MİLYON LİRA DEDAŞ’a yaklaşık 10 milyon liralık bir borçları bulunduğunu, bunun 1 milyon lirasını ödediklerini anlatan Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Sosyal Güvenlik Kurumuna olan prim borcunun 140 milyon liraya ulaştığını ifade etti. SGK’ya olan birikmiş prim borçlarının da Belediye arsalarıyla kapatılması gündemde. Arsalara bedel biçmek için ekspertiz görevlendirilecek. Bu konuda bazı Belediye Meclis üyeleri itirazda bulundu. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerden sonra Şanlıurfa’nın resmen Büyükşehir Belediyesi olacağına dikkat çeken Meclis üyeleri, arsaların bir bir elden çıkarılmasının ileride kaynağa ihtiyaç duyacak olan yerel yönetimleri zor durumda bırakabileceğini dile getirdiler. Başkan Fakıbaba da, ‘Bu konuda içiniz rahat olsun, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin geleceğini olumsuz etkileyecek bir yanlışa imza atmayız” dedi.

 

 

SARAÇ, “BU SÜREÇ ŞANLIURFA’NIN MENFAATİNE” Şanlıurfa Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Adil Saraç, Kamuya ait belediye borçlarının kapatılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten destek sağlandığını bildirdi.Saraç Maliye borcuna karşılık Haleplibahçe’de müze projeleri için verilen arsaların teklif edildiğini vurgularken, “ Şanlıurfa’nın menfaatine olan bir konuda bizim hayır dememiz mümkün değil. Belediyenin büyük projeler ortaya koyması için bu borçları temizlemesi gerekiyordu. Süreci olağanüstü meclis toplantısında aldığımız kararla başlatmış olduk. Umarım olumlu sonuçlanır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.