banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Şanlıurfa Barosundan Lice açıklaması

İşte o açıklama; “28 Haziran 2013'de Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde yapılmak istenen karakol inşaatını protesto eden halka, güvenlik güçleri tarafından ateş açılmış, Medeni Yıldırım isimli bir genç ölmüş, 9 kişi ise yaralanmıştır.

 

Çözüm süreci denilen bu dönemde öncelikle karakol inşaatlarına devam etmek, yeni karakollar yapmak, bu süreci sabote etmek ve provoke etmek anlamına gelir. Çatışmaların bittiği bir zamanda 136 yeni karakol inşaatına başlamak bu konuda hükümetin art niyetli olduğunu göstermektedir. Uyuşturucuya karşı mücadele adına da olsa açıklamalar inandırıcı değildir.

 

Ayrıca toplumun her üyesinin karşı olduğu bir durumu protesto etmek gösteri yapmak hakkı vardır. Bu gösteriler esnasında halka ateş açmak, çok abartılı bir orantısız güç kullanma durumudur. Gezi olayları sırasında güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması, ülkemizde önemli olaylara neden olduğu gibi bütün dünya tarafından da protesto edilmiştir. Buna rağmen aynı anlayışın devam ediyor oluşu endişe vericidir.

 

Biz aşağıda imzası bulunan Barolar bu durumu protesto ediyor, yetkilikleri hukuk çerçevesinde kalmaya, sürece uygun davranmaya davet ediyoruz.

 

 

ŞANLIURFA BAROSU

TUNCELİ BAROSU

BİNGÖL BAROSU

VAN BAROSU

MUŞ BAROSU

AĞRI BAROSU

SİİRT BAROSU

MARDİN BAROSU

BATMAN BAROSU

KARS BAROSU

BİTLİS BAROSU

ŞIRNAK BAROSU

HAKKARİ BAROSU

DİYARBAKIR BAROSU

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.