banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Şanlıurfa Barosunda seçim heyecanı

Baro Olağan Genel Kurul Toplantısı Cumartesi - Pazar günleri Eski Belediye Nikah Salonunda yapılacak.
Yarın 13:00-17:00 saatleri arasında yapılacak seçime mevcut Başkan Av. İrfan Güven'in aday olmadığı belirtildi.  Başkanlık için Av. Ahmet Düşünür ve Av. Ali Fuat Bucak yarışacak. 
Baro'dan yapılan açıklamaya göre, Genel Kurul'da Divan oluşumundan sonra, mevcut Yönetimin Faaliyet raporu Baro Başkanı Av. İrfan Güven tarafından okunduktan sonra, Denetleme Kurulunun denetim raporu okunacak ve sonra İbra oylaması yapılacağı belirtildi.  
Açıklamada, " Divana Baro başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunanlar birer konuşma yapacaktır. Baro üyesi avukatların da konuşmalarından ve Baro organlarına aday olacakların belirlenmesinden sonra Genel Kurul sona erecektir" denildi.

BARO ORGANLARININ 
SEÇİMİ İSE PAZAR GÜNÜ
Baro Organlarının Seçimi ise Pazar günü saat: 09:00-17:00 arasında aynı yerde ve aynı gündem dâhilinde yapılacağı belirtilen açıklamada, " Merkez İlçe Seçim Kuruluna bildirilen liste uyarınca Şanlıurfa Barosu seçimlerinde Baro Levhasına kayıtlı 490 Avukat oy kullanabilecektir. 
Oldukça yüksek bir katılımın beklendiği baro seçimlerinin sayım işlemine oy verme bitim saati olan 17:00'dan sonra başlanacaktır. Sayım sonuçlarının gecenin ilerleyen saatlerinde kesinleşmesi bekleniyor" denildi.
Baro başkanlığı için Ahmet Düşünür ve Ali Fuat Bucak'ın yarışacağı seçimlerde adayların çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. 
Baro Levhasına kayıtlı 490 Avukat oy kullanacağı seçimlerde,  adaylar hazırladıkları broşürlerle meslektaşlarından destek istiyor.
Av. Ahmet Düşünür'ün tanıtım kitapçığında Yönetim Kurulu üye adaylarını belirtirken;  Ali Fuat Bucak ise Yönetim Kurulu üye adaylarını belirtmediği görüldü.
Av. Ahmet Düşünür'ün listesinde yeralan
Yönetim Kurulu adayları
Ahmet Tüysüz, Mehmet Ejder, Hüseyin Kaytan, Semra Demireğen, Ahmet Aksoy, Azmi Aldemir, Süleyman Doğan, Mustafa Dolap, Mustafa Hançer ve uz Kaplan
Barolar Birliği Delege Adayları
İrfan Güven, Velid Aba ve Reşit Yaşar
Disiplin Kurulu Üye adayları
Ahmet Türkmen, Sabri Yetim, Ömer Sinikan, Halil Olgun ve Mehmet Tevfik Aydoğdu
Denetleme Kurulu Üye Adayları
Mehmet Dal, Mehmet Aslan ve Murat Elçi'den oluşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.