banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa Barosu katliam ve vahşetlere sessiz kaldı

ŞANLIURFA- Kobani’de IŞİD’le savaşırken kaçarak Türkiye’ye sığınan YPG’lilerin gözetim altında tutulmasını yaptığı basın açıklamasıyla protesto eden Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Ali Fuat Bucak, Suriye’den gelenlerin kötü muamele gördüklerini iddia etti. Öte yandan Baro başkanının PKK/HDP yandaşlarının yapmış oldukları katliam, vahşet ve yağmalama olaylarıyla ilgili değerlendirmede bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı. 


 

Şanlıurfa Baro Başkanı Bucak, gözetim altında tutulanlarla yaptıkları görüşmelerde, Suriye’den gelenlerin kötü muamele gördüklerini iddia etti. Gözetim altındakilerin savaştan kaçan, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu sivil kişilerden oluştuğunu iddia ederek, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu göre bu sığınmacılara, “İdari Gözetim Kararı” verilemeyeceğini belirtti.


Şanlıurfa Barosu gözetim altında olan Suriyelilerin yaşadıklarını hukuksuzluk olarak değerlendirip protesto ederken, PKK/HDP yandaşlarının sebebiyet verdiği, bölgede günlerce süren şiddet olaylarına, yaşanan vahşet ve katliamlarla ilgili bir değerlendirmede bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı. (Sedat Kuşulay /Abdulhakim Bulut - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.