banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Şanlıurfa Balıklı göl Manzarasına Hayran Kaldılar

 Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini hayranlıkla gezdiklerini belirten Rakka’lı bayanlar, misafirperverlikten dolayı Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba’ya ve çalışma arkadaşlarına minnettarlık duyduklarını söylediler.

Şanlıurfa Belediyesi’nin bayanlara, yaşlılara ve çocuklara yönelik yürüttüğü projeler hakkında bilgi edinmek, El Sanatları Merkezleri’nde gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Suriye Rakka Kadınlar Birliği Başkanı Cevahir Ubeyd başkanlığında Şanlıurfa’ya gelen 15 kişilik bayan heyet, gezi ve incelemelerden arda kalan zamanlarında Şanlıurfa’nın tarihi ve ören yerlerini gezdi.

  Abide Park AVM’de içersinde törenle hizmete açılan “Şanlıurfa Belediyesi Mikro Kredi Satış Mağazası”nı gezdikten sonra Turizm Otobüsüyle şehir turu yapan Rakkalı bayanlar, ilk olarak Haleplibahçe Mozaiklerini gezdi.

 Haleplibahçe Mozaiklerinin ardından Balıklıgöl’e geçen bayanlar burada balıklara yem atarak dilek tuttular.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret eden Rakka Kadınlar Birliği heyeti ardından onurlarına düzenlenen sıra gecesine katıldılar. Gecede temsili kına gecesi düzenleyen bayanlar, Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğunun Urfa ve Rakka yöresine özgü türkülerine eşlik ettiler.

RAKKALI BAYANLARIN HALFETİ ÇIKARMASI

        Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla ve Sosyal Yardım Birimi Sorumlusu İbrahim Akbaş önderliğinde Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesini gezen Rakkalı bayanlar gördükleri mekanlara hayranlık duyduklarını ifade ettiler.

        Teknede zaman zaman neşeli dakikalar geçiren Rakkalı bayanlar darbuka eşliğinde halay bile çekmeyi ihmal etmediler.

HANIMELİ ÇARŞISI VE MERKEZLERİ GEZDİLER

      Hayati Harrani Kadın ve Gençlik Destek Merkezi’ni gezerek bayanlara yönelik yürütülen çalışmaları inceleyen Rakka Kadınlar Birliği Üyesi bayanlar daha sonra Hanımeli Çarşısı olarak hizmet veren Özdiker Halep Çarşısıni gezdi ve üretim üzerine hanımlarla sohbet ettiler.          

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.