banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şanlıurfa avukatından Gezi Eylemleri avukatlarına destek

Hukukçular Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Av. Cüneyd Altıparmak, polisin sert müdahalede bulunduğunu belirterek "Avukat herkese lazım" diyerek tepki gösterdi.

Hukukçular Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Av. Cüneyd Altıparmak, Gezi Parkı Protestosu'na destek veren İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki meslektaşlarına yönelik polisin sert müdahalesini eleştirdi.

Av. Altıparmak yaptığı yazılı açıklamasında, “Meslektaşlarımızın; basına yansıyan biçimde; yaşanan bir arbede ile adliyeden uzaklaştırılması, hem mesleğin itibarına ve hem de hukuka uygun düşmemiştir” dedi.

49 avukatın gözaltına alınması sırasında güvenlik güçlerinin tutumunun kabul edilebilir olmadığının altını çizen Av. Cüneyd Altıparmak, ‘avukat herkese lazım’ başlıkla açıklamasında şu sözlerine yer verdi: “Gelişmiş devletlerin hukuk sisteminde kolluk güçleri görevlerini yaparken belirli kurallara tabi olduğu gibi, Avukatlar da yaptıkları mesleğin icabı gereği belirli koruma altındadırlar. Ülkemizde de mevzuat bu yöndedir. Ancak uygulamadaki aksaklık henüz giderilememiştir. Bu konuda tüm erklerin kendine yakışır biçimde davranması gereklidir.

Düşüncesi, siyasi tavırları ve son dönemdeki bir takım olaylara destek verip vermemesine göre tasnif edilemeyecek meslektaşlarımızın; basına yansıyan biçimde; yaşanan bir arbede ile adliyeden uzaklaştırılması, hem mesleğin itibarına ve hem de hukuka uygun düşmemiştir. Kolluk güçlerinin bu sert ve anlamsız müdahalesi, savunma mesleğini yürüten avukatların "masum olup olmamasından bağışık" ele alınmalıdır. Suçlu olsalar bile, hiç kimse ve özellikle avukatlar böyle bir müdahaleyi hak etmiş olamaz.  Gelişen süreçte, marjinalleşmeye başlayan ve asıl saikinden kayan malüm olaylara destek vermek başlı başına bu biçimde bir müdahaleye cevaz vermez.

Bu konuda kolluğun görevini yerine getirirken, itidal içinde davranması meslektaşlarımızın da hukukun sınırları içerisinde tepkisini vermesi daim özlediğimiz bir ortamdır.”

 

ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Gezi Parkı protestolarına destek veren avukatları, kalkanlı polisler zor kullanarak adliye dışına çıkarmıştı. Sert müdahalede bulunan çevik kuvvet ekipleri, adliye içerisindeki avukatları dışarıda bulunan polis otobüslerine bindirerek gözaltına almıştı. Olayda 49 avukatın gözaltına alındığı belirtilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.