banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Şanlıurfa Atatürk’ü ‘Ülkü’lü andı
10 Kasım Atatürk'ü Anma günü münasebetiyle saat 08.55'te eski vilayet önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konularak başlandı.

 

Saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalığına sirenler çaldı, Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından istiklal marşı okundu.

 

Törenin ardından saat 09.45'te DSİ Konferans Salonu’nda “Atatürk Konulu Pul Sergisi” açıldı ve DSİ Konferans Salonunda saat 10.00'da Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından “10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı” gerçekleştirildi.

 

Slayt gösterilerin yapıldığı programda “Osmanlı giyim kuşamı ve İslami argümanların” küçümsendiği skeçler sergilendi.

 

ATATÜRK’ÜN MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE ŞANLIURF’DA

 

Daha sonra küçük bir çocuğun ısrarla Atatürk’ü görmek istediğini ama hayata olmadığı için kızını görmek istediğini belirtti. Bunun üzerine Ülkü Adatepe salona gelerek sürpriz yaptı.

Ülkü Adatepe, Şanlıurfa’ya ilk kez geldiğini söyledi. Atatürk’ün yanında geçirdiği son yıllarını ve Atatürk’ün nasıl bir lider olduğunu anlatan Ülkü Adatepe’ye konuşmasının ardından Vali Celalettin Güvenç katılımının anısına çiçek ve plaket verdi.

 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Atatürk’ü anmanın üzüntüsüyle bir araya geldiklerini söyleyerek, “Bütün yurdumuzda Cumhuriyetimizin kurucusu Kurtuluş Savaşının kahramanı, Büyük insanı; rahmetle, minnetle; arkadaşlarıyla beraber bütün şehitlerimizi andık. Sosyal bilimler Lisemiz çok güzel sürpriz yaparak Gazinin son hatırasını Şanlıurfa’ya çağırdı. Hepiniz adına kendisine öncelikle hoş geldiniz diyorum. İlimizi şereflendirdi, kendisini tanımaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in, kurulduğu o dönem için ileri bir adım olduğunu ifade eden Vali Güvenç, “Gazinin kurduğu cumhuriyet demokratik, laik, sosyal, hukuk devletimiz o dönem için ileri bir adımdı, bugün için de dünyada alternatifi olmayan tek devlet düzeni. Bugün Cumhuriyetimiz, demokrasimiz dünkünden daha kurumsallaşmış ve halkımız Cumhuriyeti özümsemiştir. Birlik beraberlik içerisinde doğulusu batılısı, güneylisi kuzeylisi Atatürk nasıl tüm insanlarımızı kucaklamıştı bugün de tüm insanlarımızı kucaklayarak, birlik beraberlik içerisinde ve kardeşlik içerisinde bu devleti ilelebet yaşatacağız ve bu devlet önümüzdeki dönemde dünyanın lider ülkelerinden biri olacaktır. O zaman da gazinin ruhu daha da şah olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Vali Güvenç konuşmasının ardından anma programını düzenleyen okul ve öğrencilerini kutlayıp, Atatürk’ün Manevi Kızı Ülkü Adatepe ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

www.balikligol.com

 

HABERİN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.