banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa-Ankara sefer sayısının düşürülmesine tepki

Türk Hava Yolları’nın Şanlıurfa Ankara arasındaki sefer sayısını 2’den  1’e düşürmesine tepki  gösteren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayii Odası (ŞUTSO),  yaptığı bir basın açıklamasıyla kararın geri alınmasını istedi.

ŞUTSO toplantı salonunda yapılan basın açıklamasını okuyan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, sefer sayılarının düşürülmesi kararının yanlış olduğunu, bu kararın geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

Türk Hava Yolları’nın yan kuruluşu olan Anadolu Jet’in Şanlıurfa Ankara sefer sayısını azalttığını söyleyen Ertekin,  1 Haziran’dan itibaren 2 olan sefer sayısı 1’e düşürüleceğini, Anadolu Jet’in Şanlıurfa – Ankara, Ankara – Şanlıurfa Sabah seferleri iptal edileceğini dile getirdi.  

 “Seferlerinin günde 1 sefere düşürülmesi doğru bir yaklaşım değildir”

Ertekin, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Geçtiğimiz günlerde Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanlığı'na bir yazı göndermiş ve Şanlıurfa-Ankara seferlerinin günde 3 sefere çıkarılması ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na sefer düzenlenmesini talep etmiştik. Biz, sefer sayılarımızın artacağını düşünürken tam tersine düşürülüyor. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre nüfusu 1 milyon 800 bini aşan, günden güne ekonomisi gelişen ve yolcu doluluk oranı yüzde 70’i geçen Şanlıurfa’da; Şanlıurfa - Ankara seferlerinin günde 1 sefere düşürülmesi doğru bir yaklaşım değildir” dedi.

Sefer sayılarının azaltılması kabul edilemeyeceğini belirten Ertekin,  “Seferlerin iptali, kentimizin prestijini, turizm sektörünü, işadamlarını ve sanayicileri oldukça etkileyecek, tüm yolcularda mağduriyete sebep olacaktır” şeklinde konuştu.  

Kararının iptalini beklediklerini söyleyen Ertekin,  “Şanlıurfa - Ankara seferlerinin daha da arttırılması hususunu tekrar gündeme taşıyıp o yönde de çalışmalar başlatacağız” ifadelerini kullandı.


“Elektrik fiyatları çok yüksek”

Şanlıurfa’nın pahalı elektrik kullandığını da kaydeden Ertekin, Şanlıurfa’nın ekonomisinin büyük ölçüde tarıma dayalı olduğundan tarlaların büyük çoğunluğunun elektrikle sulandığını ifade etti. Ertekin,  “Sulama elektrik fiyatlarının yüksek olması dolayısıyla çiftçi, sulama imkanı varken, elektrik fiyatlarından dolayı tereddüt etmekte, belki de ekmeyerek büyük bir ekonomik kayba sebep olmaktadır” dedi.


Bu durumun işsizliğin artmasına sebep olacağını vurgulayan Ertekin,  Tarıma dayalı sanayide bundan büyük bir darbe yiyeceğini.  Bunun için tarımsal sulama tesislerinin elektrik fiyatlarının bir an önce düzenlenmesi gerektiğini belirtti.  (Abdulhekim Bulut-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.