banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Sanayi esnafından Belediyeye tepki

Şanlıurfa Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü, Evren Sanayi Seitesi’nde bulunan yaklaşık 25 esnafa kaçak su kullandığı gerekçesiyle ceza kesti.

 

Evren Sanayi Sitesi 1. Cadde 8. Sokakta bulunan ve Şanlıurfa Belediyesi’ne ait yeşil alanı sulamak için kaçak su kullanıldığı gerekçesiyle Şanlıurfa Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafından sitede bulunan yaklaşık 25 esnafa para cezası kesildi. Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne ait su boruları ile yeşil alanı suladıklarını belirten esnaf ise şikayetçi.  Sanayi Sitesi esnafı bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Ellerinde kendilerine kesilen 300 TL’lik ceza ihbarnamesi ile toplanan esnaf, burada bulunan yeşil alanın yıllardır kooperatif tarafından sulandığını Su İşleri Müdürlüğü’nün ise kendilerine herhangi bir tebligat vermeden burada bulunan su musluklarını kapatarak kendilerine ceza kestiğini ileri sürdü. 

 

GAP Haber Ajansı Mikrofonlarına konuşan Sanayi Sitesi esnafı Nazif Kurt, “ işyerlerimizde kaçak su varsa cezai işleme razıyız. Şanlıurfa Belediyesi’ne ait bahçe için kullanılan suyun faturasını ödemeye mecbur değiliz.” diye konuştu. Kurt, kendilerine yapılanın bir gasp olduğunu ileri sürerek, “Bu cezayı bize yazmasınlar yazıyorlarsa kooperatife yazsınlar.” dedi.  Sanayi sitesi esnafı, “ bu suyu evimize mi götürüyoruz? Ağaçları suluyoruz. Biz sulamazsak ağaçlar kuruyacak, eğer dükkanlarımızda kaçak su kullanıyorsak ceza kessinler ama Belediye ait alanın su faturasını neden bize kesiyorlar?” diyerek duruma tepki gösterdi.

Adnan Çelik / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.