banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından yürütülen ‘ Gönül Köprüsü Projesi’ kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Ödül töreninde konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, sanatçılarının çoğunun toplumun değerlerine ters düşerek, değerleri aşağıladığını söyledi.

Çınar, şunları söyledi: “Sanat, bizim toplumsal hayatımızda ihtiyaç gibi kullanmaktan çıkardığımız ve bunun da çok zararını gördüğümüz bir konudur. Bizim sanatçı dediğimiz kişiler maalesef, hepsini kastetmiyoruz ama ağırlıklı olarak bu toplumun değerlerine ters olmuşlar. Bu toplumun değerlerini küçümsemişler. Bir kısmı aşağılamış. Bu toplumun değerlerine ters şeyler yapılmış. Dolayısıyla bunların hepsini toparladığımız zaman toplum, sanat alanından kendini biraz çekmiştir. Sanki bir günah alanıymış gibi, günahkârların yapmış olduğu bir işmiş gibi, kendini çekmiş ve hakikaten yazık olmuştur.”

Çınar, “Kuşlara, hayvanlara, denizlere, dağlara, ağaçlara, yapraklara, renklere bakın; Kış’a, Yaz’a, İlkbahar’a bakın müthiş bir tasarım. Her şey tasarım her şey sanat.  Sanatsız hiçbir toplum huzur bulamaz, büyüyemez, gelişemez. Bunu bize,  Cenab-ı Allah yarattığı her bir zerrede mesaj olarak vermiştir. Dolayısıyla gençlerimizden çok şey bekliyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Bu geleceği de Allah’ın verdiği yetenekleri ön plana çıkararak, geliştirerek bu topluma güzel işler, güzel mesajlar verecek şekilde yetiştirmektir. Bu projede emeği geçenleri kutluyorum.”  ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, bu tür projelerin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuğunu belirterek, günümüzde teknolojinin gelişmesi ile köyden kente göçün bir sonucu olarak suçların sayılarında artış yaşandığına dikkat çekti.

Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.