banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Şamil Tayyar'a 1 gün kala şok ceza

AK Parti Gaziantep milletvekili adayı gazeteci Şamil Tayyar, seçim öncesi son iş gününde mesai bitimine az bir süre kala 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

29 Mart 2010 tarihinde Star Gazetesi'nde yayımlanan Hakim Oktay Kuban'ın Balyoz sanıklarını serbest bırakacağına dair köşe yazısı sebebiyle Şamil Tayyar hakkında dava açılmıştı.

Daha sonra Tayyar'ın iddiası aynen gerçekleşmiş, Kuban 19 Balyoz sanığını toplu halde serbest bırakmıştı. Kararı veren Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi hapis cezasını 17 bin lira para cezasına çevirdi. Söz konusu ceza, Tayyar'ın milletvekili adaylığını etkilemiyor.

Ergenekon ve Balyoz davaları gibi kritik konularda ve son 4 yılın hukuk mücadelesi kapsamında yazdığı yazılarıyla dikkat çeken gazeteci Şamil Tayyar'a bugüne kadar onlarca dava açıldı. Tayyar'ın daha önce üç ayrı davadan kesinleşmiş 50 ay hapis cezası bulunuyor.

Bu durum 'Hükmün açıklanmasının geri bırakılması' hakkını da ortadan kaldırdığı için mahkeme hükmü açıklayarak Tayyar'a önce 15 ay hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı 17 bin lira para cezasına çevirdi.

AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Şamil Tayyar, Yargıtay tarafından verilen ceza kararının düşündürücü olduğunu söyledi. Tayyar, şunları söyledi:

"Yakın tarihte Ergenekon sanığı Nedim Şener'in aynı gerekçeyle yargılandığı davada beraat kararı veren iradenin, Ergenekon ve Balyoz'un üstüne giden gazetecilere ceza yağdırmasını elbette anlamak mümkün değil.

Artık seçimlerden sonra Parlamento'nun ilk yapması şart olan işlerden birisi, Türk Ceza Kanunu'ndaki gerekli düzenlemelerin yapılarak Ergenekon ve Balyoz'un üzerine giden gazetecileri yıldırmaya yönelik değişikliklerin hayata geçirilmesidir.

Zira, 6 bin civarında gazeteciye açılmış soruşturma ve dava var. Eğer yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa önümüzdeki dönemde çok sayıda gazeteci cezaevine girebilir ya da ağır tazminat cezalarına mahkum edilebilir."

ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.