banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Saldırıya uğrayan örtülü bayanı İngiliz gençleri kurtardı

LONDRA- İngiltere’nin Newcastle şehrinde sokak ortasında İslam düşmanı bir şahsın  saldırısına uğrayan örtülü bir bayan ve kızı, olay yerinden  geçen skatebord yapan gençler tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye  göre hafta başında İngiltere’nin Newcastle şehrinde örtülü bir bayan ve kızı sokak ortasında saldırıya uğradı. Saldırı esnasında, olay yerinin yakınında bulunan skatebord yapan altı genç, bu olayı görmemezlikten gelmeyerek saldırganın amacına ulaşmasına engel oldular.

Bu kahramanca haraket İngiltere’deki müslümanların takdirini topladı. 6 genç Newcastle imamı tarafından camiye davet edilerek tebrik edildi. Newcastle müslümanlar derneği başkanı Diana Rah, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Bu tür bir hareketi yapmak çok cesaret ister. Bu gençler cesaretlerini gösterdiler ve hızlı bir şekilde olaya hakim oldular.” dedi.

Olaya müdahale eden gençler de “Biz bir şey yapmadık, bizim yaptığımızı herkesin yapması gerekir.” ifadelerini kullandı.


Avrupa’da  yaşayan  insanlar,  bu tür olaylar karşısında,  bu gençlerin yaptığını yapmak yerine,  ne yazık ki sadece bakarak,  ya  da oradan uzaklaşarak  duyarsızlıklarını  göstermektedirler.   (Enes Suiçer-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.