banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı,  7 Ekim 2014’te Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ,Ahmet Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş’in vahşice katledilmelerinin yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

 ‘6-7 Ekim’de bu topraklar üzerinde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir vahşet yaşandı’ diyen Tasalı,  “Malumunuz bugün PKK/HDP'nin eş başkanlarının İŞİD’in  Kobani‘yi ele geçireceği  bahanesiyle PKK çetelerini sokağa çağırmasının ardından yaşanan 6-7 Ekim olaylarında, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken saldırıya uğrayan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmelerinin ve şehadetlerinin yıl dönümüdür. 6-8 Ekim vahşetinin yıldönümü vesileyle bu mazlumların şahadetlerini tebrik ediyoruz. Yine 6-8 Ekim günü görülmemiş bir vahşetle katledilen Şehit Yasin ve arkadaşlarına, ayrıca  İslami kimlik ve kıyafetlerinden ötürü öldürülen vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına ve dava arkadaşlarına sabırlar diliyoruz.” dedi.

“Saldırıların asıl hedefi, bölgenin Mütedeyyin,Müslüman halkını imhaya yönelikti”

Bu vahşete sebep olanları, öncesinde çetelere sokaklara çıkmaları için çağrılar yaparak destek ve teşvik edenleri, yine bu vahşet karşısında kör ve sağırları oynayanları, görevlerini suiistimal eden sorumsuz yetkilileri kınadıklarını belirten Tasalı, “Zira bu saldırılarda sadece Kurban eti dağıtan Yasin ve arkadaşları değildi, aynı zamanda İslami kıyafet ve kimliklerinden dolayı da onlarca mütedeyyin vatandaşımız da bu çetelerin saldırısı sonucu yaralandı veya öldürüldü. Bu saldırıların asıl hedefi bölgenin mütedeyyin-Müslüman halkını imhaya yönelikti.” dedi.

Tasalı, “Yine bu vahşet günlerinde ölümlerin yansıra maddi zararın ve yıkımın yanında birçok İslami STK, HÜDA PAR’ın 20’e yakın il ve ilçe teşkilatı, yüzlerce araç, ev ve işyeri de çetelerin saldırısı sonucu büyük hasar gördüğünü belirterek, “Elbette ki Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının davası Diyarbakır'da ve bölgede bitirilmek istendi. Bir baskın ve operasyon ile bu davayı yok etmek için vahşice bir katliama girişildi. “ ifadelerini kullandı.

“Yasin ve arkadaşlarının misyonu etrafında Müslümanlar kenetlendi”

“Gözü dönmüş vahşi çetelerin, bu azizlerimizi bizlerden ve sevdiklerinden kopardılar” diyen  Tasalı, “ Ancak o katliam, onların davasının  bugün daha gür bir hale gelmesine de vesile oldu. Bitirmek istedikleri dava daha bir gelişti. Ülkenin ve dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlar, Yasin ve arkadaşlarının misyonu etrafında kenetlendi, yarım bırakmış olduğu ve uğruna katledildiği görevini sürdürdüler.”diye konuştu.

 

“Şehitlerin şehadeti, Müslümanları birleştirdi”

Şehit Yasin ve arkadaşlarının  mazlumca şahadetlerinin bir dönüm noktası olduğunu belirten Tasalı, konuşmasına şöyle devam etti:

 “ Kerbela faciasında  Hz. Hüseyin gibi, Yasin de bir sembole dönüştü. Zalimlerin süret-i haktan gözüken sahte, yapmacık, ikiyüzlü ve yalancı karakterlerini ortaya çıkardı, mazlumların uyanışına vesile oldu. Şehitlerin mübarek kanları yakın zamanda Türkiye’de ve dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların yakınlaşmasına, kaynaşmasına, uyanışına ve birliğine vesile olacaktır. Bu hayırlı netice şehitlerin kanlarının bereketi sayesinde oldu. İnşallah!”

“Herkesten adaletin tecellisi için çaba ve gayret bekliyoruz”

Tasalı son olarak, “Temennimiz odur ki; bu topraklar üzerinde ve İslam coğrafyasında bir daha böylesi vahşetlerin yaşanmamasıdır. Rabbim yaşatmasın, yaşatmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Yine temenni ediyoruz ki, bu vahşetin yaşandığı günde  devlet olmanın gereğini yapmayan sorumsuz yetkililerin, bu olaylardan dersler alarak, halkın can ve mal güvenliği için gerekli önlemleri alırlar, onun için hassasiyet gösterir. Umarız devlet, sorumsuz yetkilileri, katil zanlılarını ve vahşetin azmettiricilerini hukuk ve yargı önüne tez zamanda çıkarıp, maktul yakınlarının beklediği adaletin ortaya çıkması içi caba harcar. Herkesten adaletin tecellisi için çaba ve gayret bekliyoruz.”diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.