banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Saldırılardan sonra esnaf yalnız kaldı

6-7 Ekim olaylarında HDP/PKK yandaşlarının İŞİD’İN Kobani saldırılarını bahane ederek yaptığı saldırılarda, dükkânları yağmalandıktan sonra ateşe verilen esnaflar aradan geçen 40 güne rağmen kendilerine herhangi bir yardımda bulunulmadığını belirterek, yetkililerin bu mağduriyetler karşısındaki vurdumduymaz tavrına isyan ettiler.

Diyarbakır’ın Melik Ahmet caddesinde esnaflık yapan Veysel A. İsimli esnaf, dükkânının 6-8 Ekim olaylarında PKK/HDP’lilerce yakılarak talan edildiğini belirterek, olayların üzerinden 40 gün geçmiş olmasına rağmen halen iş yerini açamadığını söyledi.

“40 gündür açamıyoruz”

İş yerinin sigortalı olmadığını, olsa bile fark etmediğini çünkü iş yerleri sigortalı olan insanların bile halen aynı mağduriyeti yaşadığına dikkat çeken Veysel A, “40 gündür işyerimizi açamıyoruz. Hiçbir  iş yapamıyoruz. Kiramızı ödeyemiyoruz. İşçilerimiz de 40 gündür işsiz kalmış. Başbakan’ın açıklaması vardı ve bu açıklamaya göre mağdur edilen insanlara yardım yapılacaktı.  Ancak şu ana kadar Valilikten veya Kaymakamdan herhangi bir yardım alamadık” ifadelerini kullandı.

“ Ne Kaymakamlıktan ses var,  ne de Valilikten”

Zararının çok büyük olduğunu ve yaklaşık olarak 300 bin TL gibi bir zararının olduğunu söyleyen Veysel A. “ Ne Kaymakamlıktan ses var,  ne de Valilikten. Çaresiz bekliyoruz.” diyerek şikâyetlerini dile getirdi.

Devlet sahip çıkmayınca…

Devletin kendilerine sahip çıkmadığını ve mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi gerektiğini belirten Veysel A. Kendilerine bir yardım eli uzanmayınca mecburiyetten işyerlerini toparlamak ve bir şekilde bu mağduriyetlerini kendilerinin hal etmek durumunda bırakıldıklarını söyledi.  (Ali Fidancı / Sıddık Bilge - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.