banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara Hz Muhammed (sav)’e hakaret içerikli karikatürler asılmasına bir tepki de Davet ve Kardeşlik Vakfı Batman Temsilciliğinden geldi. Yapılan açıklamada, hiç kimsenin düşünce özgürlüğü maskesini, İslam'ın kutsal değerlerine düşmanlık etmek ve ahlaksızlığı yaymak için kullanamayacağı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, geçmiş yıllarda Danimarka’da, ocak ayında Fransa’da yayınlanan ve İslam âleminin büyük tepkisine neden olan karikatürlerin, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından, "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" başlığıyla alakasız bir şekilde kullanıldığı hatırlatıldı.

“Aynı zihniyet tesettüre de hakaret etmişti”

Açıklamanın devamında, “İslam’a, İslami değerlere bağlılığı ile bilinen Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia edip, Müslümanlar nezdinde canlarından daha aziz kabul edilen Peygamberimize (s.a.v) hakaret içerikli bu karikatürün bilboardlara asılması bir özür ile geçiştirilemeyecek derecede bir pervasızlık örneğidir. Zira aynı zihniyet İslami tesettüre karşı da aynı hakareti sergilemiş ve bu tavrı ile de İslam’ın kutsallarını tahkir ve aşağılamaya devam ettiğini açıkça sergilemiştir.” denildi.

“Saldırılar batıya şirin gözükme çabalarıdır”

 “Eşcinsel evliliklerin şiddetli savunucuları olanların, İslam’ın evliliğe bakış açısını ahlaki açıdan sorgulayacak en son kişilerdir” denilen açıklamada, şu ifadeleri yer verildi: “Bu gibi ahlaksız düşünceler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Çünkü hiç kimse düşünce özgürlüğü maskesini, İslam'ın kutsal değerlerine düşmanlık etmek ve ahlaksızlığı yaymak için kullanamaz. İslami değerlere saldırı üzerinden batıya ve İslam karşıtlarına şirin görünme çabaları Müslüman Kürt halkını başta olmak üzere bütün Müslümanları açıkça incitmiştir. Halkımız herkesin gerçek yüzünün ortaya çıkmasına vesile olan bu tür olayları görebilecek ve gerekli tavrı sergileyebilecek ferasete sahiptir.” 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.