banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki saldırıda hem IŞİD hem PKK'nın etkin rol oynama ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Ankara'daki patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Davutoğlu, saldırganların ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılarak adalete teslim edileceğini ifade etti.

Görünen saldırganların örgüt bağlantılarının da araştırıldığını belirten Davutoğlu, "Çalışmalarımızı ona göre sürdüreceğiz. Saldırganların DNA testleri konusunda önemli bulgulara ulaşıldı. Bir saldırganla ilgili detaylı araştırma devam ediyor. Ayrıca saldırıyla ilgili başka irtibatlar konusunda soruşturma derinleştiriliyor. Kim ne bağlantı üzerinden gerçekleştirmiş olursa olsun, saldırıyı yapanları, destek verenleri ortaya çıkartıp adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İdare soruşturmanın da devam ettiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, olayın gelişim seyri içinde idari anlamda herhangi bir zaaf söz konusu olup olmadığının da incelendiğini belirterek bu çerçevede Ankara Emniyet Müdürü, Ankara İstihbarat Şube Müdürü ve Ankara Güvenlik Şube Müdürü'nün dün gece itibarıyla açığa alındığını söyledi.

Saldırıda IŞİD-PKK ihtimali yüksek

Türkiye'nin 20 Temmuz'dan itibaren DEAŞ, PKK ve DHKPC'nin sistematik saldırısıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Davutoğlu, Ankara'daki saldırıda hem DEAŞ hem PKK'nın etkin rol oynama ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı.

ABD'nin PYD'ye silah yardımında bulunmasını da eleştiren Davutoğlu, PYD'nin PKK'nın uzantısı olduğunu ve ABD'nin silah yardımının mazur görülemeyeceğini ifade etti.

PKK ile PYD arasındaki organik bağın malum olduğunu belirten Davutoğlu, "Nasıl ABD El-Kaide ile mücadele etmişse Türkiye de terör örgütüyle mücadele edecektir. Nasıl müttefik ülkeler El-Kaide'ye silah yardımını mazur görmezse Türkiye de PKK destekli örgütlere yapılan silah yardımlarını mazur görmez. ABD iyi niyetle Irak ordusuna verdiği silahlar DAEŞ'e geçmişse, PYD verilecek silahların PKK'ya geçeceğine kimse garanti veremez. Silah stoğunun bölgeye sokulmasına izin vermeyiz. Onun için tutumuz açık ve nettir. Bu tutum ABD ve Rusya'ya iletilmiştir. Türkiye'ye savaş açılmış terör örgütleriyle işbirliği yapılmasına izin vermeyiz." diye konuştu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.