banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Saldırı Sinagog'a değil, 'Araplara Ölüm' çetesine yapıldı

 Mirasımız Derneği Kudüs’te yaşanan son gelişmeleri ve Pazar günü yapacakları uluslararası ‘Aksa İçin Harekete Geç’ programı ile ilgili bilgileri düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Siyonist İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını her geçen gün arttırdığına dikkat çeken Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, Filistinlilerin de bu saldırılara karşı direndiğini söyledi.

 Son günlerde dünya medyasında yer alan Sinagog saldırısının aslında bir Sinagog’a olmadığını belirten Demirci, saldırının ‘Araplar’a Ölüm’ çetesinin merkezine yapıldığını ifade etti.

Siyonistler her geçen gün saldırılarını arttırıyor

İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya saldırılarının her geçen gün arttığını dile getiren Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, “Mescid-i Aksa’ya 2000 yılından itibaren Müslümanlar alınmıyor. 2007 yılında yoğunlaşan bu baskılar 2011 yılından beri çok ciddi bir hal aldı. Özellikle Ramazan aylarında 500 bin kişinin namaz kıldığı Mescid-i Aksa’da bu yıl sadece 30 bin kişi kılabildi. İsrail buna müsaade etmedi. İsrail ilk defa çocuk ve kadınları da Mescid-i Aksa’ya almadı. Çocukları tutukladı. Kadınları tutukladı” diyerek yaşanan baskıların boyutlarını gözler önüne serdi.

Filistinliler evlerinden çıkartılarak evlere Yahudiler yerleştiriliyor

Tüm saldırılara rağmen Müslümanların Mescid-i Aksa’yı koruduklarına açıklayan Demirci, “Son dönemlerde gaz bombalarıyla Mescid-i Aksa’ya saldırdı, darp etti ve gözaltına aldı. Kudüs evleri yıkılıyor. Müslümanlar evlerinden çıkartılarak Yahudi yerleşimciler yerleştiriliyor. Mescid-i Aksa’nın altında kazı çalışmaları devam ediyor. Yıkılma tehlikesi altındaki Müslümanlar evlerinde yaşayamıyorlar. Birçok Müslüman televizyon vergisi vermediği iddiasıyla evinden çıkarılıyor. Kudüs’te tutuklamalar devam ediyor. Bu yıl tutuklama oranları ikiye katlandı. Saldırı gerekçesi olarak da Mescid-i Aksa içinde Kur’an okumak, Tekbir getirmek veya mescide girmeye çalışmak olarak görüyoruz. Mescid-i Aksa savunmasız kaldığı için Kudüs halkı Mescid-i Aksa’yı korumaya çalıştı. Kapısında nöbet tutmaya çalıştılar. Nöbet tutan Müslümanları Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmak için İsrail ses ve gaz bombasıyla müdahale etti” dedi.

Saldırı Sinagog’a değildi

Filistinlilerin yaşanan baskılar karşısında direnişe geçtiğini söyleyen Demirci, “Kudüs’teki olaylar her geçen gün artıyor. Kudüs halkı her geçen gün İsrail’in baskılarına karşı birkaç müdahalede bulundu. Bir Müslüman arabasıyla askerlerin üstüne sürdü. Ve son günlerde yaşanan dünya medyasının yalan haberinde söylediği sinagog saldırısı gibi. Aslında Sinagoga bir saldırı olmadı. Orası Sinagog değildi. Orası ‘Araplar’a Ölüm’ çetesinin bir merkeziydi. Orada Arapların nasıl öldürülmesi ile ilgili videolar izletiliyordu. Saldırı bunlara karşı yapıldı” şeklinde devam etti.

Filistinliler İsrail vahşetine karşı direnişe geçti

“İsrail’in zulümleri olmasaydı bu saldırılarda yaşanmayacaktı” diye konuşan Demirci, “Bu tür saldırılar İsrail’in saldırganlığından kaynaklanıyor. Olaylar Muhammed Ebu Gudayr isimli Filistinli gencin vahşice şehit edilmesiyle başladı. Bu genç kaçırıldı, yakıldı ve katledildi. Kudüs halkı da buna karşı bir direniş gösterdi ve olaylar geldiğimiz noktaya geldi. Kudüs halkı bu zulümlere karşı ayaklandı. Yine Müslüman bir otobüs şoförü otobüs içerisinde asılarak şehit edildi” ifadelerine yer verdi.

İsrail medyasının İsrail’in dengesiz tutumlarından dolayı geri adım attığını sözlerine ekleyen Demirci daha sonra, “Çünkü İsrail’in istemediği noktalara geldi olaylar. İsrail’in tutumları, baskıları İsrail medyasına dahi geri adım attırdı. İsrail Mesicd-i Aksa’yı ikiye bölmeye hatta tamamen ortadan kaldırmak için uğraşıyor. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ortadan kaldırmayı hedefliyor. İsrail Mescid-i Aksa’yı ikiye bölerek yarısını da Yahudilere tahsis etmek istiyor. Ama Filistinli Müslümanlar buna izin vermedi ve vermeyecek inşallah” ifadelerini kullandı.

"Pazar günü uluslararası dev bir organizasyon düzenliyoruz"

Pazar günü yapacakları ‘Aksa İçin Harekete Geç’ programı ile ilgili de açıklama da bulunan Demirci son olarak, “Kudüs’ün son durumunu ve yaşanan gelişmeleri Pazar günü saat 14.00’te Küçükçekmece’de Arena Mega’da düzenleyeceğimiz program ile konuşacağız. Programa uluslararası arenadan 250 âlim, lider ve STK başkanı katılacak. Kudüs için yapılmış olan en büyük uluslararası toplantı olacak” ifadelerine yer verdi. (Erkan Yavuz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.