banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Salamura zeytin Gaziantep'te yoğun rağbet görüyor

Özellikle kış aylarında kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alan zeytinin hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte, Gaziantep’te  tezgahlarda zeytin satışları başlarken, halk tarafından mevsimlik olarak tüketilen zeytinler,  makinede kırıldıktan sonra tuzlu suda belli bir müddet bekletiliyor.

Vatandaşların sağlıklı ve daha ucuza mal olan salamura zeytin yapımına yöneldiğini belirten zeytin satıcıları, son yıllarda evlerde salamura zeytin yapımının yaygınlaştığına dikkat çekti.

Gaziantep’te Kale Altı olarak bilinen ve çoğunlukla köylerden getirilen ürünlerin satıldığı çarşıda,  uzun yıllardan bu yana dede mesleği olan zeytinciliğe devam ettiğini belirten Derviş Öğüt, vatandaşların son yıllarda siyah ve yeşil zeytinleri salamura yaptığını söyledi.

Gaziantep'in çevre ilçelerinde toplanıp il merkezine getirilerek satışı yapılan yeşil zeytinin yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgi gördüğünü belirten Öğüt, “Yeşil zeytinin kilosu çeşidine göre farklılık gösteriyor. Kilosu 2,5 ve 5 TL arasında olan yeşil zeytinin fiyatının uygun olması vatandaşların dikkatini çekmektedir.”dedi.

Gaziantep’te son yıllarda evlerde salamura zeytin yapımının yaygınlaştığına dikkat çeken Öğüt, “Salamura zeytin hem daha lezzetli, hem de çok daha ucuza mal olduğu için, vatandaş kendi yaptığı zeytinleri tüketiyor. Salamura zeytin yapmak fazla zahmet istemiyor. Salamura zeytin kış aylarında kahvaltı sofralarında eksik olmaz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.