banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Sahte araç muayenesine dikkat

TÜVTURK'ten yapılan açıklamada, Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından son günlerde ele geçirilen sahte muayene raporları nedeniyle, araç kullanıcılarının, sahte muayene işlemi yapan kişi veya organizasyonlara dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Son 6 aylık süre zarfında artan sahtecilik olayları nedeniyle yurt çapında Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından 40 ilde gerçekleştirilen 15 operasyon sırasında 100'ün üzerinde kişinin göz altına alındığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, sahte muayene mağduru kişi sayısının 10 binlerle ifade edildiği kaydedildi.

TÜVTURK açıklamasında, aracını muayeneye kendisi götürmek yerine bu amaçla hizmet veren kişi veya kuruluşlardan hizmet alan araç sahiplerinin, muayene sonuçlarını mutlaka sorgulamaları gerektiği ifade edildi.

Araç sahiplerinin araç muayenesinin TÜVTURK tarafından yapılıp yapılmadığını www.tuvturk.com.tr adresindeki internet sitesinden veya 0212 444 80 08 numaralı TÜVTURK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecekleri vurgulandı.

Muayene raporlarının elektronik ortamda gerçek ve eş zamanlı olarak, TÜVTURK Genel Müdürlüğü ile T.C. Ulaştırma Bakanlığı'na aktarıldığı belirtilen açıklamada, sahte mühür, etiket ve muayene raporlarının elektronik kaydı söz konusu olmadığından çok basit bir sorgulama ile muayenenin sahte olduğunun anında tespit edilebildiği belirtildi.

Araç muayenelerini TÜVTURK istasyonları dışında usulsüz yollarla yaptırmaya çalışan kişilerin, muayeneleri yapılmadığı için ödeyecekleri cezanın yanı sıra, sahteciliğe karıştıkları için de ciddi bir kovuşturmaya maruz kalacakları kaydedildi.

AKŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.