banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Allah Urfa'yı korumuş! eski bir vali daha gözaltına alındı

FETÖ Terör örgütü darbe girşimi sonrasında gözaltına alınan Şanlıurfa eski valisi Yusuf Yavaşcan'dan sonra bir vali daha gözlatına alındı.  

Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonunda, Şanlıurfa eski valisi Şahabettin Harput ve  eski Bursa eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 72  kişi gözaltına alındı.

PARALEL YAPIYA YAPTIKLARI KIYAKLARLA GÜNDEME GELMİŞTİ.

şanlıurfa'da sonra görev yaptığı  Bursa'da Şahabettin Harput'un, Görev yaptığı dönemde devletin değil Paralel Yapı'nın valisi gibi çalıştığı ve yapıya gelir sağlamak için devletin bütün imkanlarını seferber ettiği iddiasıyla gündeme gfelmişti.

PARALELE PEŞKEŞ ÇEKMİŞTİ

Görev yaptığı dönemde Bursa'nın tam merkezi olan Çarşamba Semti'ndeki 8 katlı ve 10 bin metrekare alan üzerine kurulu binanın kira sözleşmesi 2012'de sona erdi. İl Genel Meclisi de kira sözleşmesini sadece 1 yıl uzattı. Eski Vali Haprut ise hastanenin yanında bulunan ve yine İl Özel İdaresi'ne ait ikinci binayı da hastaneye tahsis etmek için çalışmaya başladı. Fakat bu sırada merkeze çekileceğini öğrenince, bu kez de hastanenin faaliyet gösterdiği binanın kira sözleşmesini uzatmak için harekete geçti. Bazı İl Genel Meclisi üyelerinin daha fazla gelir elde etmek için binanın, başka teklifler alınarak yeniden kiralanması teklifine karşı çıkan Şahabettin Harput, Özel Bahar Hastanesi'nin kira sözleşmesinin 2013 mayısından itibaren 10 yıl uzatıldığı yönündeki kararı İçişleri Bakanlığı'na yolladı. Durumu fark eden İçişleri Bakanlığı ise kanunlara vurgu yaparak kamuya ait binanın teklif alınarak ihale usulü yeniden kiralanması gerektiğini belirtti. Bakanlığın cevabı üzerine Şahabettin Harput, kira sözleşmesinin uzatıldığından hiç bahsetmeden binanın yeniden kiralandığını gösteren yazıyı, İçişleri Bakanı'na göstermeden müsteşar vasıtasıyla onaylatmayı başardı. 3 ay sonra da görevden alındı. Ancak Özel Bahar Hastanesi, aylık 94 bin TL'ye 10 yıl daha kiralamış oldu. Binanın mülkiyeti ise İl Özel İdaresi kapanınca Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.
ŞANLIURFA'DA YAPTIKLARI NE ZAMAN ORTAYA ÇIKACAK?

Paralel yapının en güçlü olduğu Şanlıurfa'da geçmiş valilerin FETÖ Terör örgütüne sağladıkları imkanların neler olduğu merak ediliyor.  bilindiği gibi eski valilerden Yusuf Yavaşcan ve Şahabbettin Harput gözaltına alınınca Şanlıurfa'daki icraatları hiç gündeme gelmedi.

Şahabettin Harput kimdir?

1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1973 yılında Denizli Maiyet memurluğuna atandı. Daha sonra Seyitgazi, Bolvadin ve Emirdağ kaymakam vekillikleri, Saimbeyli, Altıntaş, Kığı, Gökçeada, Fatsa Kaymakamlıkları, Hakkari, Bilecik, Kırıkkale, Şanlıurfa Valilikleri, Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşar Vekilliği yapmıştır. 28 Ekim 2004 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak görev yapmaktayken, 30 Kasım 2007 tarihli Valiler kararnamesi ile Bursa Valisi olmuştur. Ağustos 2013 tarihli valiler kararnamesi ile merkez valiliğine atanmıştır. Bursa Orhangazi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanıdır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.