banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Sağlıklı Nesil için uyuşturucuya dikkat çektiler

 

Güvenli Nesiller Paneline Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Sarmış, Bekir Ayhan, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Türkiye Yeşilay Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Muharrem Çelik, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü Rasim Uzun, Okul Müdürleri ve Rehber öğretmenler ile aileler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa İl Temsilcisi Muharrem Çelik yaparak şunları söyledi. “Gençlerin, kötü alışkanlıklardan uzak yetiştirilmesini devletin temel görevlerinden biri olduğunu hatırlattı. Madde bağımlılığının en başta aile yapısını zedelediğine dikkat çeken Çelik, bu nedenle uyuşturucu ile mücadele konusunda işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Çelik, "Hepimiz bu konuyu bir görev anlayışı içinde ele alır, elimizden geleni yaparsak güzel gelişmeler görmemiz mümkün olur. Uyuşturucu gibi olumsuzlukların azaltılması beraberliğimize bağlı Çelik madde bağımlılığına karşı çocuklarımızı ve çevremizi koruma görevini, sadece güvenlik güçleri ve okul yönetimlerine bırakmayıp, veliler, anne ve babalar, sivil toplum örgütleri ve tüm kamuoyu ile birlikte daha bilinçli mücadele vermiş oluruz”  diye konuştu.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylın Kırcı Duman ise yaptığı konuşmada, “Gençlerin uyuşturucu konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Ailelerin madde bağımlılığıyla karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiği anlatan Kırcı Duman: "Gençler arkadaşlarını tanımaları konusunda bilgilendirilmeli ve bu konuların uzman kişilerce zaman zaman tekrarlanması daha uygun olacaktır. Herkesin bağımlı olabileceğinin unutulmaması ve herkesin kendisine dikkat etmesi lazım. Özellikle gençlerin boş zamanlarını spor, kitap ve benzeri aktivitelerle değerlendirmeleri gerekiyor. Mutlaka bu tür bir sorunla karşılaşıldığında uzmanlardan yardım alınmalı. Bir kere madde kullanmanın, birçok kerenin başlangıcı olduğu kesinlikle unutulmamalı" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaların ardından Moderatürlüğünü Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman’ın yatığı ve konuşmacı olarak Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. M. Akif Nacar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Zeki Tanırcan, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü Rasim Uzun, ÖĞ-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Yunus Yeğin katıldığı, Madde Bağımlığında Ailenin Rolü ve Öğrenci Başarısına Etkisi, Çevrenin Çocuk Davranışlarındaki Etkisi ve Alınabilecek Tedbirler, Teknoloji Bağımlığı ve Neler Yapabiliriz, Madde Bağımlığına Yaklaşım ve Tedavi Yöntemleri ile ilgili sunumlar yaptılar.

Panelin bitimi ile birlikte panelin yapılmasına destek veren kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine ve İş Adamı Bekir Yaşar ‘a Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylın Kırcı Duman tarafından plaketlerin takdim etmesiyle panel sona erdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.