banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

SAĞLIKÇI ÖĞRENCİLERİMİZ YURT DIŞINDAN DÖNDÜ

Avrupa Birliği Ülkelerinden Romanya Araştırma hastanesinde 15 gün boyunca staj yapan Karaköprü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 12 sınıf öğrencileri Yunus Emre Özkay, Ceylanur Eski ve Merve Hüseyinoğlu, Okul Müdürü Abdulselam İlhan ve İngilizce Öğretmeni Abdullah Yaz eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi makamında ziyaret ederek stajları ile ilgili bilgi verdi.
Karaköprü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Abdulselam İlhan burada yaptığı konuşmada “Sayın Müdürümüzün yeni görev başlamasıyla kendisine hem hoş geldin ziyaretinde bulunmak ve aynı zamanda okulumuzun 12. sınıf öğrencilerinin Romanya’da meslekleri ile ilgili yapmış oldukları staj hakkında bilgi vermek için geldik”.
İlhan “Okulumuzca yürütülen Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında 12 sınıf öğrencileri Romanya’da 15 gün süren ve çok verimli geçen bir staj yaptılar. Bizi orada çok güzel ağırladılar. Öğrencilerimiz orada meslekleri ilgili yeni bilgiler edindiler. Bunun yanı sıra  Avrupa'daki kültür ve yaşayış, konusunda bilgi sahibi oldular. Romanya’nın tarihi ve kültürel dokusunu da inceleme fırsatı buldular.” dedi.
Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise “Karaköprü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerimizin Avrupa Birliği ülkelerinden Romanya’ da staj yapmaları bizleri oldukça memnun etmiştir.  Bu proje ile Sağlık alanında öğrenim gören öğrencilerimiz ilk kez yurtdışında eğitim görme fırsatı yakaladıklarını, alanlarında kendilerini geliştirdiklerini, mezun olduklarında ve üst öğrenime devam etmeleri durumunda avantajlı olacaklarını belirterek öğrencilerimizin mesleki alanda kendilerini geliştirme yönünden önemli bir fırsat olduğunu” söyledi.
Milli Eğitim Müdürü İlci, “Staj programı kapsamında sağlık alanında uygulamalı eğitimin yanı sıra teknik ve kültürel gezilerle birlikte Avrupa'daki kültür ve yaşayış, konusunda bilgi sahibi olmuşlardır. Ülkenin tarihi ve kültürel dokusunu da inceleme fırsatı bulmuşlardır. Öğrencilerimizin dil gelişiminin yanı sıra kültürel gelişim sağlayarak farklı kültürlerden insanlarla bir arada çalışarak ön yargıların giderilmesini ve farkındalıkların artmasını sağlamıştır. Öğrencilerimizin yurt dışında yapmış oldukları stajları sonucunda alacakları sertifika ile mezun olduklarında çok kolay iş bulabileceklerini” belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “proje faaliyetlerine ara vermeden devam etmelerini belirterek staj programında emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere herkesi kutluyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci Öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ziyaret sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.