banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Sağlık-Sen'den sağlıkçılara yönelik saldırılara kınama

Son dönemlerde doktor, hemşire, sağlık memuru ve diğer sağlıkçılara yönelik yapılan saldırılar hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, gelinen noktada ambulanslara dahi silahlarla saldırı yapıldığına dikkat çekti.

İnsan hayatının her şeyden daha değerli ve kutsal olduğunun altını çizen Sağlık-Sen Şube Başkanı Ensarioğlu, bütün dinlerin, sistemlerin ve inançların, insanların saadeti için var olduğunu belirterek, “Bir insanın hayatına kast etmek, onun hukukunu, düşüncesini, fikrini, inancını, kişiliğini ve özgürlüğünü de yok saymak onu öldürmek demektir.” dedi.

Can güvenliğinin mal, mesken, seyahat, düşünce ve inanç hürriyetinden önce geldiğine vurgu yapan, Ensarioğlu, “Canımıza kast edenler; hürriyetimize, kişiliğimize, inancımıza, ekmeğimize ve topyekûn değerlerimize kast etmiş bulunurlar. Bunun en son örneği de Kulp ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu Hekimi Dr. Abdullah Biroğul’un katledilmesi olmuştur. Bunu yapanlar hangi ideoloji ve gerekçenin arkasına saklanırlarsa saklansınlar vicdan ve duygu yoksunudurlar. Hiçbir neden, hiçbir bahane ve hiçbir propaganda bunları haklı ve meşru gösteremez.” ifadelerine yer verdi.

Ensarioğlu açıklamasının devamında: Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarının güven ve huzur içinde görevlerini yapabilmeleri için her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, “ İnsanlarımızın canına ve huzuruna kast edenlerin de asla muvaffak olamayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu son olarak, “Buradan bir kez daha Dr. Abdullah Biroğul’a,  Allah’tan rahmet yakınlarına ise sabrı cemil niyaz ediyorum.” dileklerinde bulundu. (Yunus Sırat/ M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.