banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

Sağlık-Sen'den hastane saldırısına sessiz kalınmasına tepki

Geçtiğimiz günlerde PKK tarafından yapılan bombalı saldırı sonrası sağlık çalışanlarının terk ettiği Şemdinli Devlet Hastanesi ile ilgili konuşan Sağlık –Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, meslek kuruluşlarının bu tavrına bir anlam veremediklerini söyledi.

Sağlık hizmetlerine ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırının bölge halkına yapılabilecek en büyük kötülük olduğuna işaret eden Bilgin, halkın sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

“Bu esef verici bir durumdur”

Yapılan bombalı saldırıya ve oradaki sağlık çalışanlarının toplu istifana sesiz kalan meslek örgütlerine tepki gösteren Hikmet Bilgin, “Bugün tüm STK’ların ayağa kalkması gerekirken suskun kalmalarına da bir anlam veremiyoruz. Küçücük bir darp olayında bile grevlere gidilirken iş bırakma eylemleri yapılırken, Şemdinli devlet Hastanesi’ne yapılan saldırıda mesleki örgütlerin bu tavrına bir anlam vermek mümkün değil. Bu halka hizmet veren bir hastanenin önünde bombaların patlamasına ses çıkarılmıyorsa hakikatten bu esef verici bir durumdur. Bu durumu da bizlerin yadırgadığını belirtmek isterim.” dedi.

 “Sağlık hizmetlerine saldırı bu halka yapılacak en büyük kötülüktür”

Sağlık çalışanlarının herhangi bir ideolojisinin olmadığını aktaran Bilgin, Sağlık hizmetlerine yapılacak saldırıların bu halka yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu belirterek, “Biz sağlık çalışanlarının temel hedefi insanı yaşatmaktır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir zaman ve hiçbir şekilde sağlık çalışanlarına dokunulmaz. Çünkü sağlık çalışanları her şartta insanı yaşatmakla meşguldürler. Biz insanların diline, dinine, ırkına, mezhebine, rengine, şekline bakmayız. Burada sağlık çalışanlarına yapılan her darbe bu bölge halkına vurulmaktadır. Yapılan her saldırı sağlık hizmetlerinin gitme sebebidir. Bunlar ise halkımıza yapılabilecek en büyük kötülüktür.” şeklinde konuştu.

“Bu saldırılar PKK’nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır”

Kürt halkının hakkını savunduğunu iddia eden bir örgütün sağlık hizmetlerine saldırmasının manidar olduğunu ifade eden Bilgin, “Özellikle çatışma süreciyle beraber Erzurum’da başlayıp bölgemizin birçok kentinde devam eden sağlık çalışanlarının kaçırılması, şehit edilmesi ve son olarak da Şemdinli’de Devlet Hastanesine yapılan bombalı saldırı, bölge halkının haklarını savunduklarını iddia eden örgütün gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Sürece rağmen bölge halkına hizmet etmeye gayret eden sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar kabul edilemez. Çünkü bu saldırılar bölge halkına zarar vermektedir.” ifadelerini kullandı

“Sendika olarak da bizler bu saldırıları kınıyoruz”

Yapılan saldırı sonrasında Şemdinli Devlet Hastanesi’nde bir doktor ve bir hemşirenin dışında hiçbir sağlık çalışanının kalmadığını aktaran Bilgin, “Bu tür saldırılar savaşların olduğu devletlerde bile yapılmamaktadır. Sendika olarak da bizler bu saldırıları kınıyoruz. Şemdinli’de yaşanan olaylar bölgeye sağlık hizmeti verenlerin kaçmasına neden oldu.” diye konuştu.

Bilgin, ayrıca hastaneye yapılan saldırıdan dolayı hastane çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek bu süreçte katledilen sağlık çalışanlarına ise Allah’tan rahmet diledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.