banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Sağlık hizmetlerinin 2 yıllık faaliyet raporu basınla paylaşıldı

 Muş Kamu Hastaneleri Birliği 2 yıllık faaliyet raporu için basın toplantısı düzenledi. Faaliyet raporunu açıklayan Birlik Genel Sekreteri Hacı Yusuf Güneş, 2 yıldaki başarının tüm emeğinin ekibi ile birlikte kazandıklarını belirtti.

2 Kasım 2012 tarihinde kurulan Kamu Hastaneleri Birliği, 2 yıllık faaliyetlerini açıklamak üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Yapılan basın toplantısına Kuruma Vekaleten Bakan Vali Yardımcısı Ercan Öter, Birlik Genel Sekreteri, Hacı Yusuf Güneş, Mali Hizmetler Başkanı Fuat Tuna, İdare Hizmetler Başkanı Şemsettin Işık ile birlik çalışanları katıldı.

Toplantıda 2 yıllık faaliyet raporlarını açıklayan Genel Sekreter Hacı Yusuf Güneş, 2 yılda büyük bir başarı elde ettiklerini, bu başarında tüm personelin ortak olduğunun altını çizdi.

Raporda şu bilgiler verildi:
Daha sonra il ve ilçe hastanelerinde yapılan hizmetlere dair genel bir bilgi sunumu yapan Genel Sekreter Güneş, "Genel Sekreterliğimiz; 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca 02.11.2012 tarihinde kurulmuştur. Birliğimizin Bünyesinde 1 Adet A2,3 Adet C, 1 Adet D, 1 Adet E1 Hastane ve 1 Adet ADSM bulunmaktadır. Şu anda tüm sağlık tesislerimizde toplam 139 uzman, 68 pratisyen hekim, 37 diş hekimi ve 906 yardımcı sağlık personeli çalışmaktadır.''dedi.

Birlik genelinde 639 hizmet alımı ile çalışan personelin mevcut olduğunu kaydeden Güneş, 2014 Eylül ayı itibarı ile hastaneye başvuru sayısının,1 milyon 376 bin 397, Acil müracaat sayısının 666 bin 520 olduğunu, bu süre zarfında 6 bin 446 adet doğum gerçekleştiğini söyledi.

Ağız Diş Sağlığı merkezleri hizmetlerine dair açıklamada bulunan Güneş, hastaneye, 7 diş hekimi ile 10 aylık süre zarfında 137 bin 800 hasta kabul edilmiş, bunların 11 bin 500’ne protez, 8 bin 120’ne kanal tedavisi, 38 bin 980’ne diş çekimi tedavisi uygulandığını belirtti.

İlçe hastaneleri hakkında da bilgi veren Güneş, ilçelerdeki hastanelerde hem fiziki hemde teknik olarak önemli derecede değişiklikler yapıldığının altını çizdi.

Sunumunun devamında Güneş; "Birlik olmanın gereği olarak sağlık tesislerimiz arasında durumu iyi olandan diğerine 2 yılda toplam 1 milyon 670 bin TL karşılıksız kaynak aktarımı yapılmıştır. Muş yeni 300 yataklı hastane, Varto 50 yataklı hastane ve 13 daireli lojman, Korkut 4 daireli lojman yatırımlarımız devam etmektedir. Malazgirt yeni hastane ve lojman, Hasköy Yeni hastane ve lojman, Bulanık lojman ve Muş merkez 200 yataklı ek bina planlanan yatırımlarımızdır'' dedi.

Muş devlet hastanesinde en önemli gelişmelerden birinin hastanede Anjiyografi ünitesinin açılması olduğunun altını çizen Güneş; "Yeni hastanemizin tüm mefruşatı yenilendi. Birçok tıbbi cihaz da yeni alındı.2013 Ağustos ayında kurulan Anjiyografi ünitemizle daha önce çevre illerdeki Üniversite hastanelerine sevk edilen hastalarımızın mağduriyeti giderilmiştir. Anjiyografi ünitemizin açılmasıyla başta ilimiz olmak üzere çevre illere de verdiğimiz bu hizmet büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır'' ifadelerini kullandı.

Muş'ta toplam bin 149 hastaya anjiyo yapıldığını kaydeden Güneş, bunların 240 adetinin balonla dilatasyon işlemi, 358 stentve,  36 adetinin ise kalıcı pil takılma işlemi yapıldığını söyledi. Güneş, Muş Devlet Hastanesinde yapılan diğer önemli bir gelişmenin ise 5 yataklı Koroner Yoğun Bakım Ünitesinin açılması olduğuna dikkat çekti.

Sunumundan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Sekreter Hacı Yusuf Güneş, yeni hastanenin ne zaman açılacağına dair sorulan soruya ise; "şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Belli başlı prosedürleri bitirmek üzereyim. Eğer tüm işlerimiz biterse bu ay sonu yeni hastaneyi açmayı planlıyoruz. Fakat dediğim gibi, her şey kanunu işlemlerin yapılması ile ilgili'' dedi.

Yeni hastaneye geçilmesi halinde eski devlet hastanesi binalarının hasta ve hastane hizmetlerine yönelik olarak farklı alanlarda kullanılacaklarını kaydeden Güneş; Bilindiği gibi mevcut Kadın Doğum Hastanesi binası bize ait değil. Özel İdareye ait olan binayı yeni hastaneye geçmemiz ile geriye teslim edeceğiz. Fakat Mevcut devlet hastanesinin binalarını Genel Sekreterlik binası, Poliklinik ve Fizik Tedavi olarak kullanmayı planlıyoruz" dedi.

Faaliyet toplantısına katılan Vali Yardımcısı Ercan Öter; "Genel Sekreterliğimizin tıbbı ve mali hizmetler yönünde büyük hizmetler yaptığını gördük. Umuyorum yeni hastanenin hizmete girmesi ile birlikte vatandaşımız daha iyi hizmet alacaktır. Ben hizmetlerinden dolayı tüm Genel Sekreterlik çalışanlarını ve tüm hastane çalışanlarını kutluyorum" dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.