banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Sağlık çalışanlara yönelik saldılar protesto edildi

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla meslektaşlarına yönelik yapılan saldırıları protesto etti.

“Sağlık çalışanlarının hedef alınması vicdansızlıktır”

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, Sağlık çalışanlarının hedef alınmasının vicdansızlık olduğunu vurguladı. Derviş, “Son dönemlerde hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artması ve sağlıkçıların hedef alınması tam bir cinnet halidir. Savaşların en kızıştığı dönemlerde bile hekimler ve sağlık çalışanları görevlerini güven içinde yapabilmekteyken, maalesef şimdi hekimlerimize yönelik cinayet haberleriyle sarsılmaktayız.” dedi.

 “Mardin’de 5 ambulans kurşunlandı”

Mardin’de biri evde sağlık hizmet aracı olmak üzere beş ambulansın kurşunlandığını hatırlatan Derviş,  “Hangi insan nereden aldığı talimatla hastaya giden bir ambulansı veya sağlıkçıyı öldürmeye kastedebilir.  Hangi ideoloji ve inanç sağlık çalışanlarının yüreğinde yardım isteyen hasta ve yaralıya müdahaleye gidemeyecek kadar korku oluşturabilir. Bir hekim veya sağlık çalışanı, bir çocuğun zamanı gelmiş aşısını yapmak, bir hamilenin takibini yapmak, bir acil hastayı ambulansla sevk etmek telaşı içinde çırpınırken kurşunlara hedef olması veya ambulansın molotofla yakılması asla kabul edilemez.” dedi.

“Vicdan ve duygu yoksunudurlar”

Cizre Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Eyyüp Ergen ve Kulp Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Abdullah Biroğul’un katledildiklerini hatırlatan Derviş, “Hiçbir neden, hiçbir bahane ve hiçbir propaganda bunları haklı ve meşru gösteremez. Bunu yapanlar hangi ideoloji ve gerekçenin arkasına saklanırlarsa saklansınlar vicdan ve duygu yoksunu barbarlardır.” diye konuştu.

İl Sağlık Müdür Derviş son olarak, “Mardin Sağlık Camiası olarak her iki kaybımız için Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyor; faillerin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.