banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Sağanak yağış üretimi de olumsuz etkiledi

Bingöl genelinde iki gündür etkili olan sağanak yağış, sadece altyapıyı değil kentte yapılan üretimi de olumsuz etkiledi. Bingöl için önemli bir kazanç kapısı olan Bingöl Tekstil Fabrikası’nda yaşanan su baskınlarından dolayı üretim durma noktasına geldi.

Bingöl’ün en geniş istihdam sahasına sahip Bingöl Tekstil Fabrikası’da sağanak yağışlar nedeniyle yaşanan su baskınlarından nasibini aldı. Alt yapı sorunu yaşayan Simani Mahallesi’nde bulunan fabrikada meydana gelen su baskınlardan dolayı üretim durma noktasına geldi.

Makine başında üretim yapması gereken ustalar, ellerinde kovalarla fabrikada biriken suları tahliye etmeye çalışıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan fabrika yetkilileri ise yaşadıkları mağduriyetin bir an evvel giderilmesi için yetkililere yardım çağrısında bulundu.

“1 yılda üç kez su bastı”

Fabrikanın bir yılda üç kez su baskınına uğradığını belirten Bingöl Tekstil Fabrikası İdari Personeli Mümtaz Yetgin, “Biz geçen seneden beri üçüncü defadır su baskını yaşıyoruz. Biz herhangi bir siyaset yapmak için değil sadece sesimizi duyurmak için konuşuyoruz. Kimseyi kötülemiyoruz da burada. Sonuç olarak mağduruz biz.  Üç kez su baskınına uğradığımız bir yıl içerisinde biz defalarca yazılı ve sözlü müracaatlarda bulunduk ama mağduriyetimiz halen devam ediyor.” dedi.

Yetgin, “Biz şu an Milli Savunma Bakanlığı’na ait askeri kamuflaj dikiyoruz. Bunların teslimatını direk Genel Kurmay’a yapıyoruz.  Yaptığımız bu kamuflajlar da Genel Kurmay Başkanlığı’nca tüm Türkiye’ye dağıtılıyor.” şeklinde konuştu.

Özellikle son iki gündür yağan yağmurlar nedeniyle su baskını yaşanmaması için gece nöbet tuttuklarını belirten Yetgin, “Yalnız gelinen noktada sizlerin de gördüğü gibi fabrikamızı su bastı. Yaşanan su baskını 200 kişinin çalıştığı bu fabrikada çalışmaları aksatıyor. Yetkililere sürekli surette sözlü ve yazılı olarak bildirmemize rağmen yağmur dursun geliriz diyorlar. Yağmur durduğu vakit geldiklerinde de zaten herhangi bir sıkıntı kalmıyor.” diyerek yetkililere sitemde bulundu.

Yetgin, “Mahallenin alt yapısında sıkıntı var. Şu an Simani Mahallesi’nin tüm kirli suyu bizim fabrikamızın önünde toplanıyor. Burada ki gider toplanan suyu kaldırmadığı ve diğer taraflarda da gider olmadığı için söz konusu kirli sular fabrikanın içine doluyor. Yetkililerden bu sorunu bir şekilde çözüme kavuşturmalarını istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Günlük giderimiz yaklaşık 14 bin lira civarında”

Günlük giderlerinin yaklaşık 14 bin lirayı bulduğunu aktaran Yetgin, işçilerin üretim yerine su tahliyesi yaptıklarını belirtti.

Yetgin, “Bu durum Bingöl’e kötü imajı olur. Bizi bu şekilde gören diğer firmalarda buraya yatırım yapmaktan vazgeçer. Bu fabrikada normal şartlarda günlük giderimiz yaklaşık 14 Bin lira civarında. Biz yaşanan bu sorundan dolayı hiç bir iş yapamıyoruz. İki gündür varın gerisini siz düşünün. İşçilerimiz şu an üretim yerine su tahliyesi yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“Rögar 1 metre yer altında!”

Firma çalışanlarından Sedat Bor ise Simani Mahallesi’nde ki alt yapı sorununa tepki göstererek, “Simani mahallesinin tüm suları buraya akıyor ve sadece bir rögar var burada.  Bir diğer rögar var, onun da üst yapı yapılırken üst kısmını kapatmışlar. Üstyapı böyle mi yapılır? Rögar bir metre yer altında. Bu şekilde bir iş nerede görülmüş ki?” şeklinde tepkilerini dile getirdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.