banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Sağanak yağış Bursayı felç etti

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, bölgedeki bazı fabrikaları su bastığını bildirerek, karşılarında kendilerini dinleyecek bir yetkili bulmakta zorlandıklarını açıkladı.

Aras, yaptığı yazılı açıklamada, NOSABda faaliyet gösteren bazı fabrikaların su baskınları yüzünden çalışamaz hale geldiğini, bu sorunun her yoğun yağışta yaşandığını belirterek, yetkili mercilere defalarca sözlü ve yazılı başvuru yapmalarına rağmen hiç kimsenin sorunun çözümüyle ilgilenmediğini ileri sürdü.

Sorunun, derenin ıslah edilmemesinden kaynaklandığına dikkati çeken Aras, açıklamasında, NOSABın hemen yanında akan bu dere daha önce de taştı. Bizler belediye ve diğer yetkili kurumlara ilgili dilekçelerimizi hazırlayıp gönderdik. Derenin ıslah edilmesi için kendilerinden istekte bulunduk. Fakat hiçbir yetkili, derenin ıslah edilmesi için çaba göstermedi. Bu sene de aynı sorun tekrar etti. Karşımızda bizi dinleyecek bir yetkili bulmakta zorlanıyoruz ifadelerini kullandı.

Aras, Yönetim Kurulu olarak, NOSAB sınırları içerisinde üretim yapılması ve fabrika kurulması için kırmızı kodlar belirlediklerine de işaret ederek, şunları kaydetti:

Bu kırmızı kod belediye zamanında da vardır. Ancak belediyenin belirlediği kodlar dere seviyesine daha yakındı. O zaman kurulan fabrikalar da dereye daha yakın oldu. Ancak biz NOSABı kurunca kırmızı kodu daha yukarılara çektik. Belediyenin izin verdiği fabrikalar da yolun altında kalmış oldu. İşte tüm bu su basma sorunları da o zaman kurulan fabrikalarda yaşanıyor. Belediyelerimizin verdiği ruhsatlardan dolayı bu fabrikalara herhangi bir müdahalemiz söz konusu olamıyor. Ancak belediyeler de ruhsat verdikleri fabrikaların daha iyi şartlarda üretim yapması için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamaları gerekiyor. Dere yatağına yakın yerlerde kurulan bu fabrikalar, yoğun yağışların olduğu her dönemde aynı görüntüyü alıyor. Bu görüntülerden kurtulmanın tek yolu o derenin ıslah edilmesidir. Dere yatağına çekilecek bir duvar set ile sorunu çözmek mümkün. Fakat nedense bu bir türlü yapılamadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.