banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Saadet Partisinden Kandil Mejası
Yiğit mesajında; “Bu mübarek geceler kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için bize sunulmuş birer ilahi fırsattır. Bu müstesna gecede yapacağımız dua ve ibadetler sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirsin. Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bir olalım diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım” dedi.

Rahmet ve mağfiret rüzgarlarının estiği, manevi iklimin doya doya teneffüs edildiği bu günlerin milletimizin ortak paydası olduğunu hatırlatan Yiğit; “ Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.



Milletimizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen karanlık mihrakların, her türlü alçak plana başvurmaktan çekinmediğini hatırlatan Yiğit, Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hâkim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O’nun rehberliği ile mümkün olacaktır” dedi.

“Âlemlerin O’nun yüzü suyu hürmetine yaratıldığını” hatırlatan Yiğit; böyle bir peygamberin ümmeti olmanın bir insanın sahip olabileceği en büyük şeref olduğunu vurguladı. Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğini kaydeden Yiğit; “Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor şerre fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hâkim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız” uyarısında bulundu



Bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk’ın af ve mağfiret kapılarını ardına kadar açtığını hatırlatan Yiğit mesajını şu sözlerle tamamladı; “Bu gece günahlarımızın affı için dua edelim. Bu gece O’na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakk’ın bizlere, İslam âleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil haklının hâkim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam âleminin mübarek Berat kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.