banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Havaların soğumasıyla birlikte yün giysi satışlarının arttığı Bursa’da bir esnaf, Rusya’nın Türkiye’ye doğalgaz satışını durduracağı tartışmaları üzerine “Rusya’nın doğalgazı varsa bizimde yün çamaşırımız var. Rusya istediği kadar doğalgazı kessin bizim yün çamaşırlarımız bizi korur.”dedi

Bursa Reyhan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde 25 yıldır yün giysiler satan 70 yaşındaki Naci Bağcı, havaların soğumasıyla birlikte yün giysilerin satışının arttığını söyledi.

Yün giysilerin faydaları hakkında konuşan Bağcı, “Yün, kış aylarının vazgeçilmezidir. Ben şimdi espri olarak yün alanlara diyorum ki ‘Kasko yaptırdınız, sağlığınızın kaskosunu yaptırdınız mı’ Yün sağlık açısından astım, bronşit, zatüre ve siyatik ağrıların en iyi ilacı, bu artık kanıtlanmış bir şey. Romatizmalı ağrılarda en iyi randımanın alındığı giysiler yün.  Yün soğuğu geçirmez, yağmuru ve suyu geçirmez, kolay ıslanmaz, teri emer, ter yapmaz, ağrıları alır. Bir pire yüne yanaşmaz. Biz müşterilerimize yünün özelliklerinden bahsediyoruz. Üzerimizdeki yün olmayan elyaflar teri alınca ıslanıyor. Pamuk geç kuruyor. Aynı zamanda koku da yapıyor. Ama yünde böyle bir durum yok. Yün kolay kolay teri emmediği için hasta yapmıyor. Hekimler astım ve bronşit gibi hastalıkların çaresinin yün olduğunu söylüyor. Biz de bundan yola çıkarak müşterilerimize yünü tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın doğalgazı kesmesinin Türkiye’yi olumsuz etkilemeyeceğini savunan Bağcı, “Rusya istediği kadar doğalgazı kessin. Onun doğalgazı varsa bizimde yün çamaşırlarımız var. Allah’ın izniyle bizi hiç etkilemez.” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.